Mobil

Szinte keret nélküli új csúcsmobil Japánból

A Sharp legújabb high-end készülékének szinte az egész előlapját kijelző borítja.

A Japánban most leleplezett Sharp Aquos Xx egy 146x76x8,7 milliméter méretű felsőkategóriás okostelefon, mely annak ellenére kisebb a vadonatúj LG G4-nél, hogy a kijelzője nagyobb a koreai versenyző 5,5 colos paneljénél. A szupervékony kávát kapott japán készülék 5,7 colos S-Pure LCD érintőkijelzőt tudhat magáénak, mely a legújabb divatirányzattól eltérően még nem QHD, hanem “csak” Full HD felbontású, így a pixelsűrűsége “alig” 386 ppi.

 

Az Android 5.0 (Lollipop) operációs rendszerű készülékben egy 64 bites Qualcomm Snapdragon 810-es chipset található, mely négy darab Cortex-A57 és négy darab Cortex-A53 processzormaggal van felvértezve, ezenkívül pedig természetesen az Adreno 430-as grafikusgyorsító sem hiányozhat belőle. A RAM 3 GB kapacitású, a 32 GB-os belsőmemória pedig parányi microSD memóriakártyák révén bármikor egyszerűen bővíthető.

A cseppálló kivitelű telefon 13 megapixeles felbontású hátoldali főkameráját a Ricoh segítségével fejlesztették ki, a frontkamera révén pedig 2 megapixeles szelfik lőhetők. A 300/50 Mbit/s-os szupergyors mobilnetes és többféle divatos színárnyalatban támadó Sharp Aquos Xx várható ára egyelőre ismeretlen, mint ahogy még azt sem tudni, hogy az újdonság valamilyen formában esetleg eljut-e majd Európába.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik