Mobil

Jön az Android 5.1 frissítés az LG G3-ra

A G3 tulajok számára remek hír, hogy a koreai gyártó a G4 árnyékában a tavalyi csúcsmodelljét sem hanyagolja el.

Az LG nemsokára Magyarországon is piacra dobja az április végén bejelentett G4 csúcsmobilt, mely kapásból a legfrissebb Android 5.1 (Lollipop) operációs rendszerrel bukkan fel a kereskedések polcain. Remek hír, hogy ez az új szoftver frissítés formájában hamarosan a G3-ra is meg fog érkezni.

Emlékezetes, hogy az LG tavaly nyár közepén Android 4.4.2-es (KitKat) szoftverrel dobta piacra a G3-at, mely aztán az év végén, a riválisokhoz képest igen hamar megkapta a Google által októberben bejelentett Android 5.0-ás frissítést. Az információink szerint valamikor a nyáron a G3-ra is megérkező Android 5.1-et idén márciusban jelentette be a Google: a legújabb Lollipop az elődeinél stabilabban és egyben gyorsabban fut, ezenkívül pedig néhány kisebb-nagyobb újdonság is került bele. Ilyen például a kristálytiszta hangzást biztosító HD Voice támogatás (a kompatibilis készülékeken), a fejlett multi-SIM kompatibilitás, illetve a Device Protection, melynek lényege, hogy az elveszett/ellopott készülék még a resetelés ellenére is zárolt állapotban marad egészen addig, amíg be nem jelentkezünk rajta a Google fiókunkba. Ezenkívül pedig a gyorsbeállítások terén új Bluetooth és Wi-Fi funkciókat is kapunk.

Lényeg a lényeg, vagyis, hogy a G3 hamarosan Android 5.1 frissítést fog kapni, ez azonban nem jelenti azt, hogy a tavalyi csúcskészülékre megérkezik a G4-en lévő megújult felhasználói felület, vagy például a kamera vadonatúj manuális üzemmódja.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik