Mobil

Mindent letarol az iPhone úthenger

Az almás logós gyártó okostelefonjai továbbra is remekül, sőt, minden korábbinál jobban fogynak.

Az Apple tavaly ősszel dobta piacra aktuális csúcsmobiljait, a 4,7 colos iPhone 6-ot és az 5,5 colos iPhone 6 Plus-t, melyek tehát már nem éppen a legfrissebb mobiltermékek a piacon, ettől függetlenül továbbra is úgy viszik őket, mint a cukrot.

A KGI elemzői nemrégiben arról számoltak be, hogy az Apple az idei esztendő második negyedévében körülbelül 51,4 millió okostelefont fog eladni, és hasonlóképp vélekednek most az UBS szakértői is, akik szerint mintegy 51,1 millió iPhone talál gazdára az aktuális negyedévben. Amennyiben ez így lesz, akkor az iPhone újabb rekordot fog elérni: 2013 hasonló időszakában 31,2 millió, a tavaly év második negyedévében pedig 35,2 millió ilyen készüléket hoztak forgalomba.

Emlékeztetőül, 2015 első negyedévében 61,2 millió, 2014 utolsó negyedévében, a karácsonyi időszakban pedig nem kevesebb mint 74,5 millió iPhone-t adtak el globálisan. Összehasonlításképp, a Samsung idei csúcsmobiljából, vagyis a Galaxy S6-S6 edge párosból idén egész évben, pontosabban a forgalmazás kilenc hónapja alatt várhatóan mintegy 50-70 millió példányt fognak értékesíteni, az LG pedig azt tervezi, hogy a május végétől kapható G4 készülékből idén összesen körülbelül 12 millió darabot ad el.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik