Mobil

Nem titok: 2015 hivatalosan legjobb okostelefonjai

A Mobil Világkongresszuson nemcsak új termékeket jelentenek be a gyártók, hanem adott esetben rangos díjakat is bezsebelhetnek.

Ha február, illetve idén inkább március eleje, akkor bizony Barcelona és persze Mobil Világkongresszus, ahol is a GSM Association évről évre átadja a “Global Mobile Award”-okat. A gyártók az idei rendezvény kapcsán december 12-ig pályázhattak a különböző kategóriákban, az ítészek között pedig közel 300 piaci elemző, újságíró és egyéb szakértő található. Érdekesség, hogy az idei díjak értelemszerűen “Global Mobile Awards 2015” névre hallgatnak, de természetesen a tavalyi esztendő legjobb készülékei zsebelik be őket.

Emlékezetes, hogy 2013-ban a Samsung Galaxy S III, tavaly ilyenkor pedig a HTC One zsebelte be a legjobb okostelefonnak járó díjat, idén viszont nem egy, hanem rögtön két készülék részesült eme rangos elismerésben: 2015-ben az Apple iPhone 6 és az LG G3 nyerte el a “Best Smartphone” díjat. Ezenkívül egyébként a következő mobilokat nevezték még idén a rangos elismerésre: HTC One M8, Samsung Galaxy Note 4, Sony Xperia Z3.

Az LG május végén jelentette be, majd pedig a nyár közepén dobta piacra a G3-as csúcsmobilt, mely a világ első nemzetközi piacokon kapható QHD felbontású kijelzővel szerelt készüléke. A G4 “személyében” hamarosan utódot kapó G3 legfontosabb jellemzői közé tartozik az előlap mintegy 76 százalékát uraló 5,5 colos érintőkijelző, a négymagos Snapdragon 801 chipset, a kiviteltől függően 2/3 GB RAM, a lézerfókuszos 13 megapixeles kamera, illetve a 3000 mAh kapacitású akkumulátor.

Az Apple szokás szerint szeptemberben adta ki legújabb mobilját, az elődeitől eltérően immár nem 4, hanem 4,7 colos képátlójú kijelzővel szerelt iPhone 6-ot, melynek 5,5 colos testvérmodellje iPhone 6 Plus néven került a boltok polcaira. Az iPhone 6 egy mindössze 6,9 milliméter vastag készülék, melynek duplamagos processzora 1,4 GHz-es órajelen ketyeg, ezenkívül pedig említést érdemel még a 16/64/128 GB kapacitású belsőmemória, a 8 megapixeles kamera, illetve az 1810 mAh kapacitású akksi.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik