Mobil

64 bites, HD kijelzős okostelefon 30 ezer forintért

A Xiaomi nem viccel: a kínai gyártó egy újabb kiváló ár/érték arányú mobillal támad.

A magát rövid idő alatt a világ legnagyobb mobilgyártói közé felküzdött Xiaomi egy vadonatúj középkategóriás okostelefonnal indítja a 2015-ös esztendőt. A keresztségben Xiaomi Redmi 2 nevet kapott újdonság egyik legfontosabb jellemzője a nyomott ár, ugyanis a készülék mindössze 699 jüanba, vagyis átszámítva mintegy 30 ezer forintba kerül.

Ezért a pénzért egy olyan androidos mobilt kaphatunk, melynek előlapján egy 4,7 colos képátlójú, 1280×720 pixeles HD felbontású és 312 ppi-is pixelsűrűségű érintőkijelző található, melynek színhőmérséklete manuálisan állítható. A minden körülmények mellett fürge működésre a 64 bites Snapdragon 410-es chipset jelent garanciát, melyben négy darab 1,2 GHz-es Cortex-A53 processzormag, illetve egy Adreno 306-os grafikusgyorsító rejtőzik.

 

A RAM 1 GB kapacitású, a 8 GB-os integrált flashmemória pedig microSD memóriakártyák révén bővíthető. A dupla SIM-slotos Xiaomi Redmi 2 kapcsán említést érdemel továbbá a 4G mobilnet, a b/g/n szabványú Wi-Fi, a Bluetooth 4.0, a GPS-vevő, illetve a gyorstöltő funkciós és 2200 mAh kapacitású akkumulátor. A Kínában péntektől kapható készülék 28 milliméteres nagylátószögű főkamerája 8 megapixeles felbontású, a frontkamera pedig 2 megapixeles felbontással bír.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik