Mobil

Frissítésre fel: már Android 5.0-ával nyalókázik az LG G3

mp-l3 (mobilport, lg, g3, android, kitkat, lollipop, frissítés, update, szoftver)
mp-l3 (mobilport, lg, g3, android, kitkat, lollipop, frissítés, update, szoftver)

A dél-koreai gyártó csúcskategóriás készüléke most már rengeteg országban, így például hazánkban is Android 5.0-ra frissíthető.

Az LG még november közepén jelentette be, hogy a világon elsőként a G3-ra lesz elérhető a Lollipop update, mely nem sokkal később meg is érkezett, igaz akkor még csak Lengyelországba. Ez a korábbi, még Android 4.4.2 (KitKat) alapú V10L leváltására hivatott, V20a jelölésű frissítés azonban még viszonylag sok hibát tartalmazott, így a lengyelek leginkább bétatesztelők voltak, nemrégiben viszont felbukkant a javított V20c, most pedig már széles körben elérhető a V20e jelzésű update is.

 

Az OTA (Over The Air) módon és a megfelelő PC-s alkalmazás révén egyaránt elérhető frissítés december 3-i keltezésű és 522 MB méretű, tehát letöltéséhez nem árt Wi-Fi-t használni a drága mobilnet helyett, illetve adott esetben érdemes lehet biztonsági mentést készíteni a telefonon tárolt kényesebb adatainkról. Jól látható, hogy az LG felhasználói felülete alapjabiban véve nem sokat változott, de itt-ott azért felfedezhetők rajta “nyalókás” újdonságok, illetve vadonatúj funkciók.

 

Egyelőre csak bízni tudunk abban, hogy a V20e szoftvert már alaposan letesztelte az LG, és a hétköznapi használat során sem a sebességgel, sem pedig a stabilitással nem lesznek gondok, az üzemidőről már nem is beszélve. A napjaink egyik legjobb ár/érték arányú felsőkategóriás telefonjának tekinthető LG G3-ról készített részletes tesztünk itt olvasható. A nagy rivális Samsung nemzetközi piacokra szánt Galaxy S5-ös csúcsmobilja az ígéretek szerint még az idén megkapja az Android 5.0-át (jelenleg csak néhány országban érhető el a frissítés), de például a Galaxy Note 4 phablet csak 2015-ben lesz Lollipopra frissíthető.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik