Mobil

Ilyen Android erőviszonyok uralkodnak jelenleg

Lássuk, hogy jelenleg mely verziók dominálnak leginkább az androidos készülékek táborában!

A Google által publikált legfrissebb adatok szerint jelenleg egyértelműen a tavaly októberben bejelentett Android 4.4, vagyis a KitKat fut a legtöbb androidos okostelefonon, illetve tableten. Az Android 4.4 részaránya immár nem kevesebb mint 33,9 százalékra tehető, vagyis elmondható, hogy tízből több mint három kütyün ez a verziót teljesít szolgálatot.

A képzeletbeli dobogó második fokára az Android 4.1.x (Jelly Bean) léphet fel a maga 21,3 százalékos piacrészével, a bronzérem birtokosa pedig a jelenleg mintegy 20,4 százalékos részesedéssel rendelkező Android 4.2.x (Jelly Bean).

Ezt követően a 9,1 százalékos Android 2.3.x (Gingerbread), a 7,8 százalékos Android 4.0.x (Ice Cream Sandwich), a 7 százalékos Android 4.3 (Jelly Bean), illetve a mindössze 0,5 százalékos Android 2.2 (Froyo) következik a sorban. Amennyiben összeadjuk az összes Jelly Bean piacrészét, akkor kiderül, hogy ez a kiadás bizony még mindig 48,7 százalékos kombinált részesedéssel rendelkezik, és csak most először csökkent 50 százalék alá a piacrésze. A vadonatúj Android 5.0 (Lollipop) egyelőre még nem szerepel a statisztikákban, de a jövő hónapban már egész biztosan fel fog bukkani bennük.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik