Mobil

Turbózva támad a Telenor telefonos tévéje

Kibővült a mobilszolgáltató tavaly elindított tévés szolgáltatása: tematikus csomagok és adatjegyek mellé valódi tévés támogatás is érkezett.

Egy éve indította el MyTV szolgáltatását a Telenor: a mobilos tévézést és on-demand tartalomfogyasztást kínáló megoldás első születésnapján jelentős ráncfelvarrást kapott új funkciókkal és tartalmi bővítésekkel.

Az induló 14 helyett mostantól 25 tévécsatornát érhetnek el a MyTV felhasználói: ezek egyrészt a legnépszerűbb közszolgálati és kereskedelmi, valamint általánosabb sorozat- és családi csatornák, a kínálatból talán már csak a sport-tematikát hiányolhatják néhányan. Szintén kibővült a nézők által választható műsorok listája, az eddigi 900 helyett már több mint 2000 órányi Video-on-demand tartalom között lehet válogatni.

Átstrukturálták az elérhető csomagokat is, melyek logikusabb, tematikus csoportosításba kerültek. Az alapcsomag mellé külön halmazba kerültek a sorozatrajongóknak, vagy épp a női közönségnek érdekes csatornák, és külön csomagot kapott a “normál” video-on-demand, valamint az erre felárért rendelhető felnőtt kiegészítés.

A MyTV természetesen WiFi-n keresztül nem generál extra adatforgalmat a telefonokon, ellenben mobilneten természetesen könnyen lefogyaszthatja a havi előfizetésben foglalt adatkeretet az óvatlan felhasználó. A szolgáltató ezért három úgynevezett “adatjegyet” is kínál az út közben is MyTV-t nézőknek. Szerencsére egy frappáns ötlettől vezérelve ezeket már nem adatforgalom, hanem a megnézett MyTV tartalom hossza alapján választhatják az ügyfelek, így nem kell azzal bajlódniuk, hogy a tévézéssel generált adatforgalom mennyiségét számolgassák. Az adatjegyek 3, 10 és 50 órás változatban kaphatók, és az adott havi számlázási időszak végéig érvényesek – megrendelésük kifejezetten egyszerű, akár a MyTV saját felületéről, vagy SMS-ben is történhet.

Érdekes, hogy a Telenor már nem csak a mobilok, tabletek és notebookok kijelzőit célozza meg: mostantól bármilyen televízió is bekerülhet a MyTV-t használó megjelenítők körébe. A szolgáltató az egyre népszerűbbé váló Chromecast eszközt kínálja, amelynek nem kell okostévé, elegendő egy olyan készülék, amelyen van HDMI csatlakozó: innentől a telefonunkat távirányítóként használva nagy képernyőn nézhetjük a MyTV-s tartalmakat, könnyedén váltva on-demand filmek, élő adások, vagy akár Deezer zenelejátszás között. Ez a szolgáltatás két előfizetéses csomagajánlattal is elérhető, de kompatibilis bármilyen, már korábban megvásárolt Chromecasttal is. Az alábbi videón ezt az új funkciót mutatjuk be.

Olvasói sztorik