Mobil

Megkezdődött az Android 5.0 frissítés terítése

A legfrissebb Google mobil operációs rendszer néhány készüléken már elérhető vált.

Ahogy azt az elmúlt években már megszokhattuk, a Google legújabb mobil szoftvere első körben mindig a különböző Nexus okostelefonokon és tableteken válik elérhetővé. Nincs ez másképp idén sem, ezúttal azonban a Nexus készülékek az LG idei csúcsmobiljával és a Motorola egyes telefonjainval nagyjából egy időben kapják meg a friss-ropogós OS-t.

Az októberben leleplezett Android 5.0, vagyis a Lollipop gyárilag feltelepítve elsőként a vadonatúj Nexus 6 készüléken érhető el, illetve OTA (Over The Air) frissítés formájában a Nexus 5 okostelefonra, a 2013-as Nexus 7 tabletre, a 2012-es Nexus 7 táblagépre, illetve a Nexus 10 tabletre tölthető le. A Nexus 7 masinák közül egyelőre csak a Wi-Fi-s példányok frissíthetők, de hamarosan a mobilnetes modellek is megkezdhetik a nyalókázást, csakúgy mint a Nexus 4 telefonok is.

Ezenkívül az Android 5.0 frissítés már az idei Moto G, illetve Moto X Pure Edition okostelefonokra is elérhető, ezenkívül pedig már az LG is kiadta a G3-as csúcsmobil Lollipop update-jét, mely V20a verziószámú szoftver első körben érdekes módon Lengyelországban férhető hozzá.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik