Mobil

Dupla SIM-slottal támad az LG G3 csúcsmobil

A dél-koreai csúcsmobil új változata dupla SIM-slottal van felvértezve.

Az LG május végén jelentette be, majd pedig a nyár közepén dobta piacra aktuális csúcskategóriás okostelefonját, az általunk is alaposan letesztelt G3-at. A készülék nálunk is kapható alapváltozata egy SIM-kártyát képes magába fogadni, az LG G3 Dual-LTE verzió viszont két SIM-slottal rendelkezik. Ez a modell Kínában és Hongkongban egy ideje már kapható és napokon belül Orországban is elérhetővé fog válni, azt viszont egyelőre még nem tudni, hogy hozzánk vajon mikor érkezik majd meg. Megjegyzendő, hogy az újdonságnak csak az első SIM-slotja LTE kompatibilis, a második csak GSM-et tud.

A 146,3×74,6×8,9 milliméter méretű, illetve 149 gramm tömegű, “hátulgombolós” LG G3 előlapját egy 5,5 colos képátlójú és 2560×1440 pixeles QHD felbontású érintőkijelző uralja, melynek pixelsűrűsége eléri az 534 ppi-s értéket. A fémhatású levehető műanyag hátlapot kapott újdonságban egy Snapdragon 801-es chipset landolt, melyben egyrészt négy darab 2,5 GHz-es processzormag, másrészt pedig egy nagyteljesítményű Adreno 330-as GPU található. A 2 GB RAM-os példányokban 16 GB, a 3 GB RAM-os modellekben pedig 32 GB integrált memória rejtőzik.

 

A megnövelt szenzorméretű frontkamera 2 megapixeles felbontású és Full HD videófelvevős, a 13 megapixeles főkamera érdekessége pedig a villámgyors és rendkívül pontos, lézeres autofókusz. Az optikai képstabilizátoros hátsó kamera Ultra HD felbontású videókat képes rögzíteni. Ezenkívül említést érdemel még a 150/50 Mbit/s-os LTE mobilnet, az a/b/g/n/ac szabványú Wi-Fi, a Bluetooth 4.0, az NFC támogatás, a microSD slot, a microSIM slot, a 3000 mAh kapacitású akkumulátor, a 1,5 W-os csúcsteljesítményű hangszóró, az Android 4.4.2 operációs rendszer, illetve a vadonatúj LG felhasználói felület.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik