Mobil

Félmillió forintos exkluzív Samsung Galaxy Note 4

A legújabb Samsung phabletből most egy külcsín tekintetében alaposan felspécizett új változat érkezett.

A Samsung szeptember elején, a berlini IFA szakkiállításon leplezte le a tavaly érkezett Galaxy Note 3 sokak által várva várt utódmodelljét, a Galaxy Note 4-et. A kereskedelmi forgalomban nemrégiben felbukkant újdonsággal mi is nagyon elégedettek voltunk, mint ahogy az a telefonról készített részletes tesztünkből is kiderült. A nagytudású Note 4 már alaphelyzetben számít olcsó mulatságnak, most azonban Vietnámban felbukkant egy 2000 dolláros, vagyis mintegy 485 ezer forintos limitált szériás modell is, melynek érdekességét az adja, hogy minden fém alkatrészét 24 karátos arannyal vonják be. Az aranyozási munkafolyamat 4-5 órát vesz igénybe.

 

Az elődjénél minden irányban hajszálnyival nagyobb és néhány grammal nehezebb Galaxy Note 4 előlapjára egy változatlanul 5,7 colos képátlójú Super AMOLED érintőkijelző került, melynek felbontása azonban jelentősen megnőtt. A mai elvárásoknak megfelelően QHD, vagyis 2560×1440 pixeles felbontású display nem kevesebb mint 515 ppi-s pixelsuruséggel bír (Note 3: 386 ppi), a kontrasztarány gyakorlatilag végtelen és a betekintési szögek is hatalmasak. A kijelzőt 2.5D Gorilla Glass 3 borítja, melyhez hasonló megoldást először a jó öreg Nokia N9-en láthattunk. Természetesen megújult az S Pen is, mely immár nem 1024, hanem 2048 különböző nyomásszintet képes érzékelni, és ezáltal jelentősen javult a használhatósága.

 

A megfelelő számítási teljesítményről kiviteltől függően egy négymagos Snapdragon 805-ös vagy egy nyolcmagos Exynos 5433-as chipset gondoskodik – a RAM 3 GB kapacitású, a 32 GB flashmemória pedig microSD kártyákkal bővíthető. Az akkumulátor kapacitása csak minimális mértékben nőtt, 3200-ról 3220 mAh-ra, azonban a Samsung szerint az új Note így is több mint 7,5 százalékkal hosszabb ideig használható egy feltöltéssel, mint az elődje. Az f1,9-es fényereju frontkamera 3,7 megapixeles felbontású és immár Wide Selfie felvételek is készíthetők vele, a 16 megapixeles ISOCELL szenzorral szerelt hátsó kamera fő újdonsága pedig az optikai képstabilizátor. A négyféle színváltozatban készülő telefon oldalán valódi fémkeret található, a hátlapot pedig bőrhatású muanyag borítja. Az LTE Cat. 6 villámgyors mobilnetes élményt biztosít, ezenkívül pedig említést érdemel még az Android 4.4.4 operációs rendszer, a megújult UI, illetve a jelentősen továbbfejlesztett többablakos üzemmód.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik