Mobil

3000 ajándék mobillal az ebola ellen

A Samsung is tevékenyen részt kíván venni a halálos betegség elleni nemzetközi harcban.

Mostanság nem telik el úgy egyetlen nap sem, hogy az ebola ne kerülne be a híradásokba: a halálos kór sajnos a nemzetközi óvintézkedések ellenére is folyamatosan terjed, és egyre több országban üti fel a fejét. Az ebola eddig az afrikai kontinensen okozta a legtöbb problémát, éppen ezért a világ legnagyobb okostelefon gyártójaként jegyzett Samsung ebben az igen szegény régióban lendül akcióba a kór ellen.

Történt ugyanis, hogy a koreai mamutcég bejelentette: az Afrikában az ebola elen küzdő szervezetek számára 3 ezer darab androidos okostelefont adományoz, mintegy 1 millió dollár, vagyis körülbelül 240 millió forint értékben. A telefonokat Guineában, Libériában és Sierra Leonéban fogják szétosztani elsősorban egészségügyi dolgozók körében.

Az adományozott készülék pedig nem más, mint a gyártó 2012-es csúcsmodelljének, a Galaxy S III-nak az idén kiadott enyhén módosított testvérmodellje, a Galaxy S3 neo. A dupla SIM-slotos készülék elsősorban 4,8 colos Super AMOLED kijelzőjéről, 1,5 GB RAM-járól, négymagos processzoráról, illetve 8 megapixeles kamerájáról ismerszik meg. Az ajándékozott telefonokat az ebola járvány remélhetőleg mihamarabbi visszaszorítását követően sajnos megsemmisítik, vélhetően a nem kívánt visszaélések elkerülése végett.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik