Mobil

Frissülnek az iPhone-ok – tör előre az új iOS 8

Az almás logós gyártó legújabb mobil szoftvere szokás szerint gyorsan utat tör magának.

Az Apple még a Worldwide Developers Conference keretein belül, június elején jelentette be a jelenleg széles körben használatos iOS 7 közvetlen utódját, az iOS 8-at, melynek végleges verziója szeptember 17-én, vagyis most szerdán látott napvilágot. Lássuk, hogy jelenleg hogy áll az újdonság terjedése!

A Mixpanel adatai szerint a frissítés publikálást követő első 24 órában az iOS felhasználóknak több mint 16 százaléka telepítette fel az operációs rendszer nyolcadik generációs változatát, a cikk írásakor pedig körülbelül 20,2 százalékon áll az iOS 8 részesedése. Ezzel párhuzamonsan a korábban 95 százalék környékén álló iOS 7 piacrésze 75 százalékra csökkent, az iOS 7-nél régebbi kiadások pedig összesen kevesebb mint 5 százalékon állnak. Az iOS 8 az iPhone 4s-sel és ennél újabb telefonokkal, az iPad 2-vel és ennél újabb tabletekkel, illetve az ötödik generációs iPod touch-csal kompatibilis.

Az alig 24 óra alatt elért mintegy 20 százalékos részesedés mindenképpen elismerésre méltó teljesítmény az iOS 8-tól, azonban nem árt tudni, hogy tavaly ilyenkor az iOS 7 az első 24 órát követően már 38 százalék felett járt, akkor ugyanis már a debütálás pillanatában 15 százalékon állt az iOS 7, szemben az iOS 8 mostani 0,53 százalékos részarányával. A kereskedelmi forgalomban a mai napon felbukkanó vadonatúj iPhone 6 okostelefonokon természetesen már alaphelyzetben iOS 8 fut.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik