Mobil

Különleges telefonokat mutatott be a Lenovo

Réteges telefon: na, ez már megint milyen őrület? A jelek szerint érdekes az irány.

Ugyan itthon a Lenovo még inkább notebook-vonalon számít igazán elismertnek, egy ideje az okostelefonos piacot is harapdálják. A berlini IFA kiállításon két friss modellt is láttunk, amelyekhez egy igazán egyedi és érdekes koncepció társul.

A VIBE X2 belsejében a MediaTek nyolcmagos MT6595 4G LTE rendszerchipje dolgozik, amely ereje mellett az energiatakarékosság terén is jeleskedik. A készülék IPS kijelzője 5 hüvelykes, fullHD felbontású, ráadásul kifejezetten széles betekintési szöggel rendelkezik. Két kamerát kapott, melyek közül már az előlapi is kiemelkedik az átlagból: 5 megapixel mellé nagy látószöggel is felvértezték, és akár gesztusokkal is elkattinthatunk vele egy szelfit, nem kell remegő kézzel maszatolni a kijelző virtuális exponáló gombját. A hátlapi kamera 13 megapixeles, hátsó megvilágítású érzékelővel és LED vakuval felszerelve a gyengébb fényviszonyok mellett is éles felvételekért.

Amiben viszont igazán különleges ez a telefon, az a réteges kialakítás: a telefonhoz ugyanis akár két, formában és méretben teljesen passzoló extra réteget pattinthatunk, jelesül egy akkut és egy hangszórót, amelyek növelik az eszköz teljesítményét üzemidő és hangerő, hangminőség terén.

A VIBE Z2 talán még exkluzívabb kinézetű készülék: az egyedi dizájnnal rendelkező karcsú, fémházas eszköz mindössze 7,8 milliméter vékony, a 720p felbontású, 5,5 hüvelykes kijelzője pedig extra fényerejű, 600 nites. A 64 bites, 1,2 gigahertzes Snapdragon processzor erős és megbízható alapot biztosít a készüléknek, amelyhez 3000 mAh kapacitású akku biztosít elegendő energiát.

A 13 megapixeles hátoldali kamera optikai képstabilizálást kínál és a gyenge megvilágítású környezetekben is jól teljesítő, új generációs Sony Exmor BSI érzékelővel szerelték fel. A 8 megapixeles előlapi kamerát torzításcsökkentő optikával látták el, így csúcsminőségű, éles önportrékat készíthetünk vele. A VIBE Z2 további fejlett fényképezési funkciói között megtalálható egy sor képjavító szolgáltatás, a gombnyomás nélküli zárkioldás, valamint az új Instant On funkció, amely lehetővé teszi a nagyon gyors felvételkészítést a standby képernyőről.

Munkatársunk a berlini technológiai kiállítás, az IFA helyszínéről tudósít. A Technet további, friss IFA-híreiért kattintson ide, a kiállítás mobilos újdonságait pedig a Mobilporton gyűjtjük folyamatosan.


Ajánlott videó

Olvasói sztorik