Mobil

Nincs ennél vékonyabb okostelefon

Kis túlzással élve ez a smartphone lényegében már papírvékony, és még egy karcsú iPhone 5s is vastagnak tűnhet mellette.

A Huawei 2012 januárban rukkolt elő az akkor a világ legvékonyabb okostelefonjának kikiáltott, mindössze 6,7 milliméteres Ascend P1s-sel, aztán a tavaly februárban érkezett Ascend P2 már jóval vastagabb, egész konkrétan 8,4 milliméteres lett. Júniusban pedig lehullott a lepel az újfent rekordernek titulált és alig 6,2, illetve egész pontosan 6,18 milliméteres Ascend P6-ról, mely néhány napig, vagyis az 5,6 milliméteres Umeox X5 bejelentéséig ülhetett a babérjain. Aztán idén februárban megérkezett a mindössze 5,5 milliméteres Gionee Elife S5.5, hamarosan pedig érkezik a készülék még ennél is vékonyabb utódja.

Az alábbi kiszivárgott képeken látható, hivatalosan egyelőre még be nem jelentett Gionee Elife S5.1 vastagsága könnyen kikövetkeztethető módon 5,1 milliméter, vagyis kijelenthető róla, hogy jelenleg a világ legvékonyabb okostelefonja. A 139,8 milliméter hosszú, illetve 67,4 milliméter széles újdonság előlapját egy 4,8 colos képátlóval, 1280×720 pixeles felbontással és 306 ppi-s pixelsűrűséggel bíró AMOLED érintőkijelző uralja, a megfelelő számítási teljesítményről pedig egy Snapdragon 400-as chipset gondoskodik. Ez utóbbiban négy darab 1,2 GHz-es Cortex-A7 processzormag, illetve egy Adreno 305-ös grafikusgyorsítót található.

Az Android 4.3 (Jelly Bean) operációs rendszerű készülék kapcsán említést érdemel még az 1 GB RAM, a 16 GB-os belsőmemória, a LED-segédfényes 8 megapixeles főkamera, az 5 megapixeles frontkamera, illetve a 2100 mAh kapacitású akkumulátor. Az LTE kompatibilis Gionee Elife S5.1 várható ára egyelőre ismeretlen.

 

 

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik