Mobil

Samsung: hajrá szupergyors 4G mobilnet!

Az elmúlt időkben a dél-koreai gyártó szállította le a legtöbb LTE készüléket.

A 4G néven is ismert LTE a korábbi 3,5G/HSPA, illetve 3,75G/HSPA+ technológiánál jelentősen nagyobb adatátviteli sebességet, illetve csökkentett hálózati válaszidőt honosított meg a piacon. A szolgáltatók szépen lassan egyre nagyobb területeket fednek le 4G-vel, és szerencsére mostanság már egyre több 4G kompatibilis telefon is kapható a boltokban.

De vajon melyik készülékgyártó uralja az LTE piacot? Talán nem okozunk különösebb meglepetést azzal, ha eláruljuk, hogy ez a gyártó nem más, mint a globális smartphone piacon is a képzeletbeli trónon csücsülő Samsung. A Strategy Analytics piackutató cég legfrissebb jelentése szerint az idei esztendő második negyedévében egyértelműen a Samsung adta el a legtöbb 4G mobilt, melyek mennyisége meghaladta a 28,6 millió darabot.

A Samsung egyébként nemcsak a mennyiségre, hanem a minőségre is odafigyel, hiszen idén júniusban ez a vállalat mutatta be a világ első LTE Category 6 kompatibilis okostelefonját, a Galaxy S5 LTE-A-t, mely 150 Mbit/s helyett immár 225 Mbit/s-os maximális letöltési sebességre képes. Nemrégiben pedig megérkezett a Galaxy S5 LTE+, mely ideális esetben akár 300 Mbit/s-os tempóra is képes: ez olyan komoly sebesség, melynek révén több mint 550 darab 4 MB-os MP3-zene tölthető le egyetlen perc alatt. A Samsung első LTE mobilja egyébként 2010-ben látott napvilágot.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik