Mobil

Nagykijelzős és szuperolcsó okostelefon

Íme az újabb bizonyíték arra, hogy egy nagyméretű kijelzős készülékért ma már nem feltétlenül kell kisebb vagyonokat kifizetnünk.

Nem is olyan rég a gyártók még csak és kizárólag a felsőbb árkategóriában versenyző, átlagnál jóval nagyobb tudású készülékekbe szereltek nagy képátlójú érintőkijelzőt, ma viszont akár már a “filléres” áron kapható mobilokban is lehet gigantikus display.

Ilyen például a most bejelentett Huawei Honor 3C Play, melybe egy 5 colos képátlóval és 1280×720 pixeles HD felbontással rendelkező, IPS technológiájú érintőkijelző került (294 ppi). A MediaTek MT6582 chipkészletben négy darab 1,3 GHz-es frekvenciájú Cortex-A7 processzormag, illetve egy Mali400-MP2 grafikusgyorsító található. A 142,2×72,3×9,4 milliméter méretű telefon 156 gramm tömegű.

A RAM 1 GB kapacitású, a 16 GB-os flashmemória pedig microSD memóriakártyák révén bármikor egyszerűen bővíthető. A dupla SIM-slotos újdonság előlapján egy 2 megapixeles frontkamera figyel, hátul pedig egy 8 megapixeles fényleső teljesít szolgálatot. A 2000 mAh kapacitású akkumulátorral szerelt Huawei Honor 3C Play Kínában 599 jüanos, vagyis átszámítva mintegy 23 ezer forintos áron startol el. Érdeklődve várjuk, hogy hozzánk mikor és pontosan milyen áron jut majd el a Huawei Android 4.2 (Jelly Bean) szoftveres újdonsága.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik