Mobil

Szupervékony és fémkeretes – itt a Samsung Galaxy Alpha

A Samsung nem várta meg az IFA-t legújabb csúcsmobiljának bejelentésével.

Jó ideje nyílt titok, hogy a Samsung már előre le kívánja támadni a szeptemberben érkező és a korábbiaknál nagyobb új iPhone 6-ot. A lépést most meg is tette a gyártó: hivatalosan is bemutatkozott a Samsung Galaxy Alpha, mely elsősorban szupervékony kiviteléről, fémből készült keretéről, illetve kontrasztos AMOLED kijelzőjéről ismerszik meg.

A 132,4×65,5 milliméteres felületű újdonság mindössze 6,7 milliméter vastag, vagyis elmondható, hogy csak néhány nála vékonyabb telefon létezik, ezenkívül pedig az sem elhanyagolható szempont, hogy a mérlegen mindössze 115 grammot nyom. A Galaxy S5 minijénél nagyobb, de a Galaxy S5-énél kisebb Super AMOLED érintőkijelző 4,7 colos képátlóval és 1280×720 pixeles HD felbontással bír, pixelsűrűsége pedig 312 ppi.

A Samsung saját fejlesztésű Exynos 5 Octa chipsetében négy darab 1,8 Ghz-es Cortex-A15 és négy darab 1,3 GHz-es Cortex-A7 processzormag található – a RAM 2 GB kapacitású, a 32 GB-os belsőmemória pedig ezúttal sajnos nem bővíthető microSD memóriakártyával. A frontkamera 2,1 megapixeles felbontású, hátoldali társával pedig maximum 12 megapixeles felbontásban fotózhatunk.

A legfrissebb Android 4.4.4 (KitKat) operációs rendszerű Samsung Galaxy Alpha kapcsán említést érdemel még a villámgyors, 300 Mbit/s-os LTE mobilnet, az a/b/g/n/ac szabványú Wi-Fi, a Bluetooth 4.0, az ujjlenyomat szenzor, a pulzusmérő, illetve az 1860 mAh kapacitású akkumulátor. A készülék szeptembertől kezdve 150 országban lesz kapható, még pedig 599 eurós (188 ezer forint) áron.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik