Mobil

Nagykijelzős, négymagos mobil szuperolcsón

Íme az újabb bizonyíték arra, hogy egy nagyméretű kijelzős készülékért ma már nem feltétlenül kell kisebb vagyonokat kifizetnünk.

Nem is olyan rég a gyártók még csak és kizárólag a felsőbb árkategóriában versenyző, átlagnál jóval nagyobb tudású készülékekbe szereltek nagy képátlójú érintőkijelzőt, ma viszont akár már a “filléres” áron kapható mobilokban is lehet gigantikus, vagy legalábbis az átlagnál nagyobb display.

Ilyen például a most bejelentett Blu Studio 5.0 C HD is, melybe egy kereken 5 colos képátlójú érintőkijelző került. A nagy betekintési szögekkel és remek színvisszaadással rendelkező IPS panel 1280×720 képponttal bír, ily módon a pixelsűrűsége eléri a kellemesen magas 294 ppi-s szintet. A zökkenőmentes használatra a MediaTek MT6582-es chipsete jelenthet garanciát, melyben négy darab 1,3 GHz-es órajelű processzormag, illetve egy Mali-400-as grafikusgyorsító található.

A 145x73x9,7 milliméter méretű újdonság a mai elvárásoknak megfelelően Android 4.4 (KitKat) operációs rendszert futtat, energiaellátásáról pedig egy 2000 mAh kapacitású lítium-ion akkumulátor gondoskodik. A frontkamera 2 megapixeles felbontású, a LED-es hátoldali főkamera révén pedig maxium 8 megapixeles fotók, illetve Full HD videók készíthetők. Említést érdemel továbbá a maximum 21 Mbit/s-os tempóra képes HSPA+ mobilnet, a b/g/n szabványú Wi-Fi, a Bluetooth 4.0, a sztereó FM-rádió, az 1 GB RAM, illetve a microSD-vel bővíthető 4 GB-os integrált memória. Elég kellemes felhozatal ez, főleg annak ismeretében, hogy a dupla SIM-slotos Blu Studio 5.0 C HD kártyafüggetlen ára 149 dollár, vagyis átszámítva mintegy 35 ezer forint.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik