Mobil

Brutálisan sokáig bírja az új strapatelefon

Az EVOLVEO új okostelefonja nem csak extrém páncélt, de kiemelkedő akkumulátoros üzemidőt is kapott.

Vannak telefonok, amelyek a minél csillogóbb felülettel, gyorsabb hardverrel, vagy összetettebb felhasználói felülettel igyekeznek kitűnni a versenyből. Az EVOLVEO más utat választott: készülékei “normál” Androidot futtatnak, és a készülékek hardvere is a középkategória környékén mozog, náluk az extrém használati körülményekre hegyezik ki a készülékeket.

A magyar tech-szlengben gyorsan meg is honosodott a “strapatelefon” kifejezés, ami teljesen találó, hiszen míg egy divatos gyártó készülékét elég egyszer leejteni, és máris több százezer forintos értéktől búcsúzhatunk el, a strapamodelleket vízbe fojthatjuk, vagy dobálhatjuk is büntetlenül. Az EVOLVEO legfrissebb modellje, a Strongphone D2 tökéletesen beleillik a sorba, mivel megfelel az IP67-es szabványnak, tehát por- és ütésálló, valamint 30 percig 1 méter mély vízben is vízálló. A telefon a merev gumiborításnak és a megerősített belső váznak köszönhetően ütés- és rázkódásálló is, így még inkább ellenáll a külső behatásoknak. A 4 hüvelykes IPS kijelzőt Gorilla Glass üveggel látták el, amely védi a képernyőt a karcolásoktól, miközben kristálytiszta képet, élénk színeket és széles látószöget biztosít.

A készülék azonban nem csak a fizikai sérülésektől, hanem az idő szorításától is véd. Míg egy átlagos okostelefonban mostanában 1800-2500 mAh kapacitású akkumulátorok biztosítják a működéshez szükséges energiát, a Strongphone D2-ben egy 4500 mAh lítium-polimer akku dolgozik, amellyel megfelelő használat mellett akár a versenytársak által csak álmokban megközelíthető három napos üzemidőt is elérhetjük.

Egyéb hardveres tekintetben egy középkategóriás okostelefon szintjét hozza a Strongphone D2: kétmagos, 1,3 gigahertzes processzorral, 512 MB memóriával és 4 GB háttértárral szerelték, ez utóbbit maximum 32 gigabájtos microSD kártyával bővíthetjük. Az IPS kijelző felbontása 480×854 képpont, fölötte az előlapon egy 2 megapixeles, hátul pedig egy 5 megapixeles, LED vakus kamera található. A telefonon Android 4.2 Jelly Bean fut, belsejében pedig két SIM kártyának is van hely. Persze a strapamobil nem lett épp karcsú, a 140×76 milliméteres profilhoz két centis vastagság jár, de ez az ára annak, hogy a 259 grammos készülék a földre ejtve, vagy vízbe fojtva is sérthetetlen maradjon.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik