Mobil

A telefon oldalaira is érintőkijelző kerül

Mi lenne, ha a legújabb Samsung telefon oldalát is kijelző takarná? Még idén megtudhatjuk.

A Samsung tavasszal védette le egyik legfrissebb koncepcióját, amelyben a mostanában felfutó, hajlított kijelzős divatot srófolták még tovább. A szabadalmi dokumentumokban szereplő ábrák szerint a készülék előlapjának nagy részét elfoglaló érintőkijelző a telefon oldalaira is ráhajlik.

A megoldás csak elsőre tűnik parasztvakításnak, de ha jobban belegondolunk, gyakorlati haszna is lehet. Így ugyanis a bekapcsológombon kívül minden egyéb vezérlőgombot szintén virtuálissá lehet tenni, ami egy csomó új lehetőséget ad a fejlesztők kezébe. Például egyes alkalmazásokhoz saját oldalsó gombkiosztást lehetne tervezni, máshol lennének egyes gombok játék közben, és megint máshol telefonáláskor. Emellett akár a felhasználók is szabadabban játszhatnának az elrendezéssel: a balkezesek például könnyedén “tükrözhetik” a telefon oldalsó kezelőszerveit.

A nemzetközi sajtóhírek szerint ez a tavaszi szabadalom egyáltalán nem marad az álmok földjén, és esélyes, hogy már idén megjelenik egy kiskereskedelmi forgalomban is kapható telefonon. A szakértők szerint leginkább arra van esély, hogy a szeptember elején lelepleződő Galaxy Note 4 óriásmobilból készül egy limitált, speciális kiadás, amely megkapja az oldalakra hajtogatott kijelzőt. Igaz, ehhez minden bizonnyal egy kissé combosabb árcédula is jár majd…

Ajánlott videó

Olvasói sztorik