Mobil

Újabb QHD kijelzős brutális csúcsmobil

A Lenovo megmutatja, hogy bizony ő is képes QHD paneles okostelefont gyártani.

A Lenovo bejelentette legújabb abszolút felsőkategóriás mobiltelefonját, a Vibe Z2 Pro készüléket. Az újdonság előlapját egy jókora méretű, egész konkrétan 6 colos képátlójú IPS LCD érintőkijelző uralja, mely a legújabb trendnek megfelelően 2560×1440 képpontos QHD felbontással bír. Az 500 nites fényerejű panel pixelsűrűsége 490 ppi.

A motorháztető alatt egy Qualcomm Snapdragon 801-es chipset, az MSM8974AC rejtőzik, melyben négy darab 2,5 GHz-es órajelű Krait 400 processzormag, illetve egy Adreno 330-as grafikusgyorsító található – hasonló chipkészlet található többek közt az ugyancsak QHD kijelzős LG G3-ban is. A RAM 3 GB kapacitású, az integrált flashmemória pedig 32 GB-os – microSD bővíthetőséget ezúttal sajnos nem kapunk.

A minőségi fémvázat virító újdonság 156 milliméter hosszú, 81,3 milliméter széles, illetve mindössze 7,7 milliméter vastag, a mérlegen pedig 179 grammot nyom. Említést érdemel továbbá a 4000 mAh kapacitású akkumulátor, az optikai képstabilizátoros, dupla LED-es és 4K videófelvevős 16 megapixeles kamera, a villámgyors LTE mobilnet, illetve a dupla SIM-slot. A fekete, fehér és arany színváltozatokban készülő Lenovo Vibe Z2 Pro szeptembertől mintegy 190 ezer forintos áron lesz kapható.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik