Mobil

Meglepetést okoz a felturbózott Galaxy S5

A Samsung legújabb csúcsmobilja a várakozásokkal ellentétben mégsem virít majd QHD kijelzőt.

A Samsung februárban a barcelonai Mobil Világkongresszuson jelentette be nemzetközi piacokra szánt idei csúcsmobilját, a nemrégiben általunk is részletesen bemutatott Galaxy S5-öt. Aztán pedig június közepén Dél-Koreában bemutatkozott az ottani piacra szánt felturbózott Galaxy S5 LTE-A, mely elsősorban nagyobb felbontású kijelzőjéről, gyorsabb processzoráról, illetve fürgébb mobilnetéről ismerszik meg. Ez tehát a jelen, a közeljövő pedig arról fog szólni, hogy ez utóbbi mobil nemzetközi piacokra szánt változata (SM-G901) hozzánk is megérkezik.

Ennek kapcsán viszont némi csalódást okoz, hogy a legújabb benchmark eredmények szerint a nekünk szánt S5 LTE-A-ba a koreai modelltől és az LG G3-tól eltérően nem 2560×1440 pixeles QHD, hanem “csak” 1920×1080 pixeles felbontású Full HD display kerül, melynek egyébként 5,1-ről 5,2 colra nő a mérete. A koreai típushoz hasonlóan az új modellben már nem Snapdragon 801-es, hanem Snapdragon 805-ös chipset található, a maga remek 2,5 GHz-es Krait 450-as processzormagjaival, illetve Adreno 420-as grafikusgyorsítójával.

Fontos változás továbbá, hogy a RAM kapacitása 2 GB-ról 3 GB-ra nő, ezenkívül pedig tovább emelkedik az LTE mobilnet maximális sebessége. A kamerák felbontása változatlanul 16, illetve 2 megapixel. Az Android 4.4 szoftveres, 2800 mAh-s kapacitású akkumulátorral szerelt, vízálló kivitelű Samsung Galaxy S5 LTE-A várható ára egyelőre ismeretlen.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik