Média

Határon túli tartalmakra is pénzt ad a Médiatanács

25+5 millió forint keretösszegben pályázatot hirdetett eheti ülését követően a Médiatanács, mely online médiatartalmak gyártásának támogatására tervezi kiosztani az említett összeget. A pályázat során nem csak magyarországi, de a határon túli online közszolgálatinak minősített tartalmak gyártását is támogatni kívánják. A pályázat során multimédiás applikációk, installációk és virtuális kiállítások tervei is benyújthatók. Az összeg vissza nem térítendő támogatás, és azt a Magyar Média Mecenatúra Program keretében osztják ki. A cél a testület tájékoztatása alapján, hogy új, értékes és eredeti közszolgálati tartalmak váljanak elérhetővé az online médiaszolgáltatások kínálatában. A nyertes magyarországi pályázatok számára idén is 20 millió forint a pályázati keret, míg a határon túli pályázók számára 5 millió forintot különített el a Médiatanács. A kiírás értelmében egy pályázó maximum egymillió forinttal támogatható. A korábbi évekhez képest könnyítés, hogy a tartalom elkészítésére, az eddigi fél év helyett, kilenc hónap áll rendelkezésre. Feltétel, hogy a tartalom legalább egy évig hozzáférhető legyen az online felületen. A négykörös pályázati eljárás első fordulójára november 23-án délig lehet jelentkezni a médiahatóság weboldalán lévő ügyfélkapun keresztül, míg a pályázati felhívás és a pályázat benyújtásával kapcsolatos gyakorlati információkat pedig ezen az oldalon tették közzé.

Hivatalosan is bejelentették a Vajna-cég kizárását Békéscsabán

A testület eheti üléséről szóló beszámolójában ezenkívül hivatalosan is bejelentették, amiről korábban már írtunk, hogy megváltoztatják korábbi döntésüket, és mégsem Andy Vajna filmügyi kormánybiztos cégének, a Radio Plus Kft.-nek adják oda a máig pereskedés tárgyát képező békéscsabai 88,9 MHz kereskedelmi rádiós frekvenciát, hanem az azt több mint két évtizede használó, és a Médiatanácsot beperlő Interax Kft.-nek, a Rádió 1 Békéscsaba üzemeltetőjének. A Vajna-cég kizárásáról egyébként nem a 24.hu által feltárt hiányosságokra, hanem a Médiatanács ellen indított per alatt a Radio Plus Kft.-nél történt ügyvezetőváltásra hivatkozva született határozat.

Békéscsabai rádiós balhé: újra elakadt a Médiatanács elleni per
Hiába indult ma újra a per, amit a békéscsabai rádiósok a Médiatanács ellen indítottak. Ítélet törvényes határidőben már nem is lehetséges.

Zajlik a budapesti 101,6 MHz pályáztatása

A testület ezenkívül a  Budapest 101,6 MHz helyi rádiós frekvencia hasznosítására indított eljárással is foglalkozott. A grémium elfogadta az egyedüli ajánlatot benyújtó Fontana Média Kft. hiánypótlását, és pályázati nyilvántartásba vette a pályázót.

Pert vesztett a Médiatanács, Andy Vajnáék elbukták a velencei frekvenciát
A bíróság szerint a Médiatanács kifejezetten súlyos törvénysértéseket követett el. Emiatt elbukja a kormánybiztos, illetve szövetségese a velencei rádiós frekvenciát.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik