Média

Újra szól a meghekkelt Helikon Rádió

Helikon Rádió
Helikon Rádió

Hétfő estére helyreállt a Helikon Rádió adása – írják a keszthelyi, nagykanizsai és zalaegerszegi helyi rádió, a Helikon Rádió Facebook-oldalán.

A Helikon Rádió azután tűnt el egy időre teljesen az éterből, hogy a rádió közlése alapján hekkertámadás érte a szerverét és adáslebonyolító rendszerét. Többször teljesen néma volt a rádió a történtek miatt az elmúlt közel egy hétben, egy idő után pedig korábbi műsoraik ismétlésével próbálták áthidalni a kialakult helyzetet.

Bár a rádió most visszatért az éterbe, a Helikon Rádió jövője meglehetősen bizonytalan, mivel Andy Vajna filmügyi kormánybiztos éppen a Helikon által használt keszthelyi és nagykanizsai frekvenciák segítségével tervezi bővíteni a Rádió 1 vételkörzetét, a Médiatanács pedig kizárta a Helikont a rádiós pályázatból alaki hibára hivatkozva, míg Vajnáék esetében ugyanezt nem tette meg. A Helikon emiatt bírósági pert indított a grémium ellen, hasonlóan több más város helyi rádiósaihoz, akik hasonlóan jártak, azaz akiktől a Médiatanács elvenné az eddig használt frekvenciáját, Vajnának, illetve Vajna köreinek kedvezve. A Helikon Rádió jelenleg ideiglenes frekvenciát használ Nagykanizsán és Keszthelyen. (A harmadik városban, Zalaegerszegen, ahol jelen van a Helikon, épp a napokban kapcsolódik össze az önkormányzat által finanszírozott Egerszeg Rádió a Vajna-féle Rádió 1 hálózattal, de ez csak annyiban érinti a Helikont, hogy így erős versenytársat kapnak maguk mellé.)

A Helikon Rádió elleni hekkertámadásról és a frekvenciájának bizonytalan jövőjéről itt írtunk bővebben.

hekker. fotó:thinkstock
Hekkertámadás bénított meg egy hazai rádiót
Többször is szünetelt a Helikon Rádió adása Nagykanizsán, Keszthelyen és Zalaegerszegen, miután közlésük szerint külső szabotázs érte informatikai rendszereit. Most ismétlésekkel próbálják áthidalni a helyzetet.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik