Média

Hajós Balázsból nemzetközi tévés alelnök lett

Hajós Balázs, az AMC alelnöke
Hajós Balázs, az AMC alelnöke

Az AMC Networks International (AMCNI) televíziós médiavállalat közép és észak európai egységének terjesztésért felelős alelnökké nevezte ki Hajós Balázst, aki mostanáig az AMC budapesti központú regionális irodájának közép-európai terjesztési igazgatója volt, és e minőségében fő felelőssége az új terjesztési lehetőségek és innovatív üzletfejlesztési stratégiák kialakítása volt.

A szakember felel majd több mint 30 ország és 15 csatornamárka terjesztéséből származó bevételéért, a kiemelt ügyfelekért, emellett a cégcsoport felsővezetésével együttműködve stratégiai disztribúciós terveket fog kidolgozni. Új pozíciójában, alelnökként Hajós Balázs jelenlegi felelősségi köre kiterjed a balti államokra, Oroszországra, Ukrajnára és a Független Államok Közössége (FÁK) tagállamaira – közölte a televíziós médiavállalat hétfőn, hozzátéve, hogy Hajós Balázs munkáját továbbra is Budapestről látja majd el.

romance tv logo
Romantikus csatornát kapnak a UPC Direct ügyfelei
A Romance TV-vel bővít a műholdas televíziószolgáltató.

Budapestre hozzák több globális csatorna irányítását

Az AMC bejelentette azt is, hogy a magyarországi központja a kinevezéssel egyidejűleg tovább bővült: korábban már átvették a JimJam több globális feedjét,ami azt jelenti, hogy a Közel-Kelettől Oroszországon és Magyarországon át Portugáliáig és Afrika számos országáig a budapesti iroda irányítja és kezeli a gyerekcsatornát, azaz Magyarországon foglalkoznak a csatorna marketingjével, a programbeszerzésekkel és a műsortovábbítási, műszaki ügyekkel is. Októbertől a Sundance TV egyik európai feedje, valamint az orosz AMC és MGM is a budapesti irodához kerül.

Az AMC közleménye felidézte, hogy Hajós Balázs 2007 óta dolgozik az AMC-nél. Közép-európai terjesztési igazgatóként aktívan közreműködött a csatornaportfólió kibővítésében Közép- és Kelet-Európában. Elindítását követően évről évre bővítette a Minimax terjesztését, amely mára tizenkét országban az egyik vezető gyerekcsatorna lett. Szakmai karrierje a televíziózásban 2000-ben indult, akkor a Canal+ csoporton belül a közép-európai piacok tartoztak hozzá. Hajós Balázs jogi végzettségét a Sorbonne Egyetemen megszerzett posztgraduális médiajogi és médiagazdaságtani diplomákkal egészítette ki.

Az AMC Networks portfóliójába olyan tévécsatornák tartoznak mint a JimJam, az AMC, a Filmcafe, a Film Mánia, a Film+ Csehroszágban és Szlovákiában, az MGM, a Sport1, a Sport2, a SportM, a Minimax, a Megamax, a Spektrum, a Spektrum Home és a TV Paprika. Ezeken felül az AMC Networks működteti a német KinoweltTV-t is.

távkapcsoló
Új tévécsatornát indít a Viasat World
Magyarországon is elérhető lesz a Viasat World induló Epic Drama nevű kosztumös drámasorozatokat kínáló tévécsatornája.

Kiemelt kép: Hajós Balázs. Fotó: AMC Networks International

Ajánlott videó

Olvasói sztorik