Média

Kódolatlan Spektrum, Sláger TV és AXN az állami műsorszórónál

tévé tv távkapcsoló. fotó: thinkstock
tévé tv távkapcsoló. fotó: thinkstock

Október második felében kódolatlanul érhető el a Spektrum és a Sláger TV műsora minden MinDig TV néző számára, október 20. és november 3. között pedig az AXN csatorna lesz ingyenesen fogható több mint 750 ezer MinDig TV háztartásban – közölte az AMC Networks, a Tematic Media Group és a Sony Pictures médiavállalatokkal kötött megállapodásai alapján az állami műsorszóró vállalat, az Antenna Hungária .

A szerződések alapján a jövő héttől kezdődő időszakban a következő csatornák lesznek kódolatlanul elérhetők a MinDig TV nézők számára:

  • október 16-29. között a Spektrum és a Sláger TV csatorna;
  • október 20. és november 3. között az AXN csatorna.

A kódolatlan időszakban a Spektrum október 27-től vetíti a több mint egy éve készülő új, saját gyártású sorozatát, a Tabukról tabuk nélkült, mely olyan tabutémákat mutat be, amelyekkel televíziók ritkán foglalkoznak, és amelynek házigazdája és egyben riportere Thuróczy Szabolcs színész lesz. Ugyancsak a kódolatlan időszakban, október 21-29. között lesz látható a Bibliai talányok, mely rejtélyeket tár fel történészek és törvényszéki módszerek segítségével. Október 28-29-én lesz látható a Medici akták, melyben  szakemberek és a Medici család ma is élő tagjainak segítségével kutatják fel a család életét. A kódolatlan időszakban mutatják be ezenkívül Az evolúció múltja és jövője, A japán élet művészete, valamint az Így működik a Világegyetem című tévés programokat.

Az AXN-en az amerikai és nemzetközi krimi és akciósorozatok között október 23-án következik a Sherlock 4. évadának három epizódja egymás után, Benedict Cumberbatch főszereplésével. Október 26-án indul az NCIS 11. évada, valamint országos tévépremierként, csak itt láthatják a nézők az NCIS New Orleans 3. szezonját. Ezenkívül látható lesz a  Gyilkos elmék, a Sherlock és Watson, valamint a CSI: Cyber. Filmekben sem lesz hiány, három Bourne film érkezik Matt Damonnal a kódolatlan időszak alatt, valamint a világpremierrel egyszerre lesz látható a csatornán a Sony saját gyártású, Elfeledve című thrillersorozata, a Castle-ből már ismerős Stana Katic főszereplésével.

Az arculatában és programjában is megújult Sláger TV-n a Zeneposta élő kívánságműsorában Pordán Petra mellett bemutatkozik Abaházi Csaba. A Snóbli című zenés talk show-ban Bódi Margóval és Gusztival, valamint ismert vendégeikkel találkozhatnak a nézők. A Sláger Híradóban Bencze Attila kalauzolja a magyar könnyűzenei élet hírei iránt érdeklődőket. Az újdonságok mellett az Eszem-iszom, dínom-dánom,és a Sláger TV Party is látható lesz.

A Sláger TV és az AXN élő műsora a DVB-T digitális földfelszíni rendszeren kívül a MinDig TV Applikációban is elérhető lesz a fenti időszakokban. Az applikáció androidos, apple-ös és windowsos telefonokra is elérhető.

A három csatorna a lenti táblázatban található programhelyen és multiplexen érhető el, további, a vétellel kapcsolatos információ a www.mindigtv.hu oldalon található. Az Antenna Hungária azt tanácsolja, hogy ha valaki nem találja az adott csatornákat a programlistában, egy automatikus újrahangolást végezzen el a dekóderen vagy a beépített DVB-T tunerrel rendelkező tévékészüléken.

Csatorna

Programhely

Multiplex

Spektrum

35.

B

Sláger TV

28.

E

AXN

16.

B

Kiemelt kép: Thinkstock

Ajánlott videó

Olvasói sztorik