Média
Médiatanács

Pécsi rádiós balhé: reagált az NMHH

Szalay Dániel
Szalay Dániel

2017. 10. 11. 17:46

A Médiatanács a médiatörvény előírásainak megfelelően végezte el a pécsi 101,7 MHz-es rádiófrekvencia pályázatának alaki vizsgálatát. Ezt közölte szerdán délután az NMHH ma délelőtt megjelent cikkünkre reagálva, melyben megírtuk, hogy a Médiatanács annak ellenére juttatta tovább egyedüliként a P1 Rádió Kft. pályázatát a pécsi helyi 101,7 MHz-es rádiós frekvenciapályázatban, hogy a P1 Rádió cégjegyzék szerinti tulajdonosa, Uhrin Györgyné az édesanyja annak a Fodor-Uhrin Beátának, aki résztulajdonosa az Andy Vajna rádiós hálózatát, a budapesti központú Rádió 1-et működtető Radio Plus Kft.-vel hálózatba kapcsolódva működő Mambo Rádió Kft.-nek, mely a pécsi FM 90,6 MHz-en már üzemeltet rádiót Rádió 1 Pécs néven. A P1 Rádió Kft. tulajdonosa, Uhrin Györgyné egyébként a Mambo Rádió Kft. többségi tulajdonosának, Fodor Józsefnek, a szakmában sokak által csak Fodiként emlegetett rádiós vezetőnek az anyósa.

Bár a médiatörvény kizárja, hogy ugyanazon városban ugyanaz a médiaszolgáltató vagy annak tulajdonosa, a vételkörzetbe beleeső más körzeti vagy helyi rádiós médiaszolgáltatást végző vállalkozásban befolyásoló részedéssel bírjon, és a médiatörvény és a rádiós pályázat felhívása le is írja, hogy a közeli hozzátartozók közvetlen és közvetett tulajdonosi részedését egybe kell számítani, ráadásul a pályázó P1 Rádió Kft. pályázatában információink szerint eltérés mutatkozott Uhrin Györgyné édesanyjának neve és a cégbíróságon regisztrált név között, a médiahatóság így reagált a témával kapcsolatos cikkre:

A Médiatanács a médiatörvény előírásainak megfelelően végezte el az alaki vizsgálatot – beleértve a tulajdonosi szerkezet, az összeférhetetlenség vizsgálatát is. Ezután vette pályázati nyilvántartásba a P1 Rádió Kft.-t. A folyamatban lévő pályázati eljárás lezárásáig a médiatörvény nem teszi lehetővé, hogy a Médiatanács további információt hozzon nyilvánosságra a témában. Emellett a hatóság a már megjelent cikkel összefüggésben megjegyzi, hogy a bíróság is megerősítette a szóban forgó pályázati eljárásban eddig az alaki vizsgálatok során meghozott Médiatanács-döntéseket, így tehát a testület jogalkalmazói gyakorlatát, hiszen július közepén a másik két, kizárt pályázó felülvizsgálati kérelmeit elutasította.

Frissítés (2017. 10. 12.) Az NMHH fenti állításai egyébként csúsztatásnak tűnnek. Hogy miért, arról itt írunk bővebben.

rádió keverőpult
Rádiós balhé: Félrevezető állítások a médiahatóságtól
A médiahatóságnak a pécsi rádiós frekvenciabotrányban tett szerdai kijelentései nincsenek köszönőviszonyban a valósággal. A bíróság ugyanis még nem foglalkozott „Fodi” és anyósának ügyével.

Az ügy előzményeiről pedig itt írtunk bővebben.

Köd Pécs felett, háttérben a tévétorony a Makártetőről fotózva 2015. december 27-én. MTI Fotó: Sóki Tamás
Újabb gyanús pályázat a Médiatanácsnál
Mi köze Uhrin Györgynének „Fodi”-hoz, az Andy Vajna rádiójával hálózatba kapcsolódó Rádió 1 Pécs vezetőjéhez, és miért nem érvénytelenítette a 101,7 MHz-es pécsi helyi frekvenciáért induló P1 Rádió pályázatát a Médiatanács?
vissza a címlapra

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

Budapest, 2012. június 14.
Zaid Naffa, Jordánia magyarországi tiszteletbeli konzulja (j) mond beszédet a Buddha-Bar Hotel Klotild Palace megnyitó ünnepségén. Mellette Orbán Viktor miniszterelnök (k) és Németh Lászlóné nemzeti fejlesztési miniszter áll. Budapest új luxusszállodáját az Erzsébet híd pesti hídfőjénél lévő Klotild Palotában jordán üzletemberek cége, a Mellow Mood Group alakította ki.
MTI Fotó: Kollányi Péter
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.