Média

Megint egész héten rongyossá verték a TV2 Tényeket

Továbbra is vergődik Andy Vajna kereskedelmi tévéjének hírműsora, a Tények – derül ki a 24.hu által megszerzett legújabb, a Nielsen Közönségmérés mérőműszerei által összesített, múlt heti (40. hét) legújabb adatokat elemezve. Az adatok érdekessége, hogy még a TV2 által favorizált közönségtáborban, a 18 és 59 év közöttiek körében sem talál magára a műsor, mely egyetlen napon sem tudott nagyobb érdeklődést kiváltani, mint az RTL Híradó, de még érdemben megközelíteni sem. Nem volt ez nagyon másképp egy héttel korábban sem.

A legnagyobb lemaradást hozó napjukon, múlt szerdán a Tényeket az említett korcsoportba tartozó nézők 16,4 százaléka választotta, míg az RTL Híradót 26,1 százalék, ami közel 10 százaléknyi (9,7) biztos előnyt jelentett a Nagytétényi útiak számára a Róna utca munkatársaival szemben. De még a Tények számára legkevésbé rossz napon, múlt héten kedden is 7,5 százalék volt a különbség az RTL és a TV2 között, előbbi javára:  az RTL Híradónak 23,8 százaléka volt aznap este 18-59-ben, míg a TV2 Tényeknek 16,3 százaléka.

Múlt héten hétfőn egyébként 9 százaléknyi különbséggel volt elmaradva a Tények, mely 16,9 százalékos részesedést ért el, míg az RTL Híradónak 25,9 százaléka volt. Csütörtökön 8,8 százalék volt a különbség a két tévé hírműsora között: a Tényeket 16,5; az RTL Híradót 25,3 százaléka választotta a vizsgált célcsoportnak.

A hét végéhez közeledve némiképp olvadt ugyan az RTL előnye, de még így magabiztosan pipálhatták ki az újabb megnyert napokat: pénteken az RTL Híradó 22,4 százalékával szemben 14,8 százalék; szombaton az RTL Híradó 21,1 százalékával 13,2 százalék állt szemben. Előbbi 7,6, utóbbi 7,9 százalékos előny az RTL-nek, ami szintén jelentősnek számít. Vasárnap az RTL Híradónak 22,6 százaléka volt, a TV2 Tényeknek 14,8 százaléka, ami 7,8 százaléknyi eltérés az RTL javára.

„Demcsák Zsuzsa rosszkor volt jó helyen”
Az ATV hírigazgatóját, Bednárik Imrét a szürreálisra sikeredett Demcsák-Szanyi interjú tanulságairól és arról is megkérdeztük, nem tartotta-e aggályosnak az ATV-t tulajdonló egyház vezető lelkészének közös fotóját Habony Árpáddal és Andy Vajnával.

Miközben a Tények a nézettsége alapján is elég komoly válságát éli, a TV2-nél dolgozó munkatársak közül akadtak, akik azt mesélték nekünk, hogy gyakorta napokig sem látják a TV2 épületében Kökény-Szalai Vivient hírigazgatót. Hozzáteszik viszont: talán jobb is így, mert amikor mégis megjelenik a sokszor méregdrága luxusruhákban, a Tények sokszor meglehetősen alacsony fizetésért dolgozó munkatársai közül néhányan azonnal fontolgatni kezdik, hogy esetleg követik az elmúlt időszakban távozó egykori munkatársaikat. Ami azt illeti, volt belőlük elég sok.

Azok közül, akik még kitartottak a TV2 stábjában, volt, aki e szavakkal értékelte a múlt hetet:

Katasztrófa a múlt hetünk is, agyonvert az RTL bennünket megint, méghozzá pont ott, ami nekünk fontos, a 18-59 korosztályban.

Egyébként az adatok alapján a teljes (4+) lakosságban sem sikerült valami túl eredményesre a Tények hete, tekintettel arra, hogy még e korcsoportban sem sikerült egyetlen estét sem megnyernie a műsornak.

Az alábbi képre kattintva az adatok nagyobb méretben is megtekinthetők. Az Ages 18-59 elnevezésű oszlop SHR% oszlopában van a lényeg.

A 40. heti főműsoridős nézettségi adatok 18-59-ben.
A 40. heti főműsoridős nézettségi adatok a 18-59 korosztályban. Klikk a képre a nagyobb méretért!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik