Média

Nagy változások a BonumTV-nél

Vasárnaptól, azaz október elsejétől az első magyar katolikus televízióadó, a BonumTV is megkezdi a HD formátumra való átállást, derül ki a csatorna honlapjáról.

A kisebb kábelszolgáltatók kérésére előreláthatólag 2019 végéig a HD mellett párhuzamosan megmarad az SD adás is, mivel így tudják gond nélkül elosztani a lekonvertált adást az előfizetők számára. A BonumTV honlapja alapján ősszel további újdonságokkal készülnek a nézők számára, országos tévépremierrel, új műsorokkal és új műsorvezetőkkel tervezik színesíteni programkínálatukat.

A BonumTV mostanában a TV2 kapcsán is többször szerepelt a hírekben. A napokban a Szemlélek blognak a csatorna vezetőjeként nyilatkozó Jakab Péter elmondása alapján ugyanis elég rosszul érinti őket, hogy több munkatársukat is elszipkázta Andy Vajna televíziója. Az SD-HD váltást egyébként pont az a Varga Attila hírszerkesztő ismertette a BonumTV adásában, akiről kiderült, napokon belül a TV2-höz igazol.

Fasisztázva és Fidesz-konyhát emlegetve vesztek össze a TV2 munkatársai
Újabb két ember távozik a Tényektől. Egyikük azután, hogy sokak előtt keményen összeveszett Kökény-Szalai Vivien hírigazgató helyettesével, Tóth Tamás Antallal és a Tények stábjának egyes tagjaival.

Katolikus tévé, nem egyházi tulajdonban

A 24 órában sugárzó Bonum TV egyébként nem a magyar római katolikus egyház tulajdonában van, hanem egy közhasznú nonprofit kft. működteti 2010 óta, melyet Jakab Péter magánszemély alapított. A Bonum műsorai Magyarország teljes területén, minden háztartásában foghatók a digitális földi sugárzású Antenna Hungária hálózatán, a MinDig TV Extra alapcsatorna kínálatában, valamint az Invitel, a PR Telecom, a HFC Network és a Gergi Háló nevű kábelszolgáltatóknál. Ezzel a Bonum a legnagyobb elérésű vallási csatornának számít Magyarországon.

A Bonum TV működését az NMHH Médiatanácsa is támogatja anyagilag. A tévét működtető kft.-nek a leadott pénzügyi beszámolója alapján a tavalyi évben 20,8 millió forint nettó árbevétele és 10,8 millió forint adózott eredménye volt. A cég tulajdonosa idén május óta Jakab Emőke berceli lakos, mivel Jakab Péter, a volt tulajdonos idén májusban átadta neki a tulajdonrészét, feltehetőleg azért, mert a cégnyilvántartás alapján Jakab Péter 2014-ben cégbírósági eltiltás alá került, így pedig már nem lehet vezető tisztségviselője és meghatározó tulajdonosa Magyarországon gazdasági társaságnak. Az eltiltás oka, hogy Jakab tulajdonosa volt a bírói kényszertörléssel 2014-ben megszüntetett, esztergomi székhelyű Az élet íze kft.-nek.

Az SD-HD váltás kapcsán néhány napja a Sony Pictures Television Networks céghez (SPTN) tartozó VIASAT3 csatorna is fontos bejelentést tett: a VIASAT3 is megkezdte műsorai továbbítását HD-ban. Igaz, ezzel az újítással egyelőre csak a UPC Magyarország kábelszolgáltató ügyfelei találkozhatnak.

viasat3
HD-ra vált a VIASAT3
Már mától nagyobb felbontásban, HD minőségben is fogható a Sony Pictures Television Networks legnagyobb hazai csatornája, a VIASAT3 az egyik kábelszolgáltatónál.
Fotó: Bielik István / 24.hu

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik