Média

Olvasni tanít a Nick Jr. gyerekcsatorna új műsora

Hókusz Pókusz néven indult tegnap a Nick Jr. gyerekcsatorna egy új interaktív animációs sorozat, melynek különlegessége, hogy készségfejlesztő céllal készült, elsősorban óvodás korú gyerekeknek.

A Hókusz Pókusz egyszerre mese és segít a gyereknek, hogy játékosan tanuljanak olvasni. A főszereplő, Miki, a kis troll bevonja a gyerekeket a történetbe és elkalauzolja őket a betűk világába. A kicsik így játszva sajátíthatják el az ábécét.

A TV Paprika megújult arculata
Megújult a TV Paprika
A TV Paprika megőrizte ugyan jól ismert logóját, de minden más elemet felfrissített. És egyúttal elindított egy új saját gyártású műsort Dóra a piacon címmel.

A sorozat megálmodója, Adam Peltzmen, aki szerint két szempontot kell mindenképp szem előtt tartani, ha az ember gyerekeknek készít műsorokat.

A saját egyedi elképzeléseimet, és minden kreativitásomat be kellett vetnem. Mindig arra gondoltam, hogy mi az, ami megnevettet, hogy milyen történetet szeretnék elmesélni, amivel tényleg értéket közvetíthetek. Jó dolog, mikor egy műsor készítői nagyokat szórakoznak munka közben, de ha látjuk azt, hogy a közönséget is sikerül megnevettetnünk, az az igazi siker. A kezdeti időszakban, mikor teszteltük az ötletet nagyon érdekes volt látni, mennyire őszintén reagálnak a gyerekek. Egy óvodás kerek perec kimondja: ez nem tetszik! Így világos volt számunkra, hogy min kell változtatnunk, és mi az, ami be fog válni

– mondta Adam Peltzmen.

A Hókusz Pókusz című új sorozat minden hétköznap 15:45-től látható a Nick Jr. csatornán.

Disney Junior
Búcsúzik Magyarországtól az egyik Disney-gyerekcsatorna
Október közepétől már nem lesz elérhető a magyar piacon a Disney Junior.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik