Média

Zalaegerszeget is behálózza a Vajna-rádió

Hamarosan Zalaegerszeggel bővül Andy Vajna kormánybiztos Rádió 1 hálózata – jelentette be a Rádió 1 hálózatot működtető Radio Plus Kft. Vajna cége ugyanis hálózatos együttműködésre vonatkozó szerződést kötött a Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Önkormányzatának tulajdonában lévő, 1992-ben megalakult Zalaegerszegi Televízió és Rádió Kft.-vel.

Az Egerszeg Rádió 95.1-et üzemeltető zalaegerszegi és a Rádió 1-et üzemeltető cég napokon belül benyújtja a hálózatba kapcsolódási kérelmét a Nemzeti Média és Hírközlési Hatóság Médiatanácsához.

A hálózatba kapcsolódást a Médiatanács egyébként elvben még megakadályozhatná, de ez nem túlságosan tűnik életszerűnek a Médiatanács gyakorlatát látva.

A helyi hallgatók országosan ismert műsorokra vágynak

A helyi hallgatók igénylik, hogy országosan is ismert műsorokat halljanak a rádióban, de szükségük van a helyi tartalmakra is, így ezeket továbbra is itt, Zalaegerszegen fogjuk biztosítani

– idézik a hálózatba kapcsolódásra vonatkozó megállapodás létrejöttét bejelentő sajtóanyagban Frauenhoffer Mártát, az önkormányzati érdekeltségű rádió ügyvezetőjét, aki azt is állítja, hogy a budapesti központú Rádió 1-gyel történő hálózatba kapcsolódástól a helyi tartalom mennyisége nem csökken, a híreket helyben szerkesztik, azok a műsorvezetők tolmácsolják ezeket a jövőben, akiktől a hallgatók már megszokhatták.

Ezzel a változással a zalaegerszegiek olyan rádiót kapnak, amelynek nagyon jó a zenei kínálata, és követhetik többek között a legkedveltebb reggeli műsort, a Balázsékat is. A hirdetőink pedig lehetőséget kapnak arra, hogy elérjék az országosan legnépszerűbb kereskedelmi rádió felületeit is.

Az együttműködés keretében a Radio Plus Kft. végzi majd az Egerszeg Rádió központi reklámfelületeinek értékesítését is. Az együttműködés a spot és a non spot alapú reklámokra egyaránt vonatkozik. A Radio Plus feladata az Egerszeg Rádió képviselete a központi ügynökségeknél, hirdetőknél.

A Rádió 1 hálózata jelenleg 22 városban és azok vonzáskörzetében naponta közel 1,3 millió hallgatót ér el, de a lefedettségük napról napra bővül. A Vajna-rádió terjeszkedésének módszereiről épp most írtunk részletesen.

Plágium vagy összejátszás: így terjeszkedik Andy Vajna
Egymásról másolt helyi rádiós pályázatok, rejtegetett pályázati dokumentációk, sunnyogó Médiatanács: újabb abszurd történet az elfideszesített magyar médiavilágból.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik