Média

Nevet vált az egyik Discovery-tévécsatorna

tévé távkapcsoló
tévé távkapcsoló

Az ID Xtra (IDx) nevű tévécsatorna hamarosan Investigation Discovery (ID) néven lesz elérhető a magyar műsorterjesztő cégek csatornakínálatában – tudta meg a 24.hu.

A névváltásra október végén kerül sor. A névváltás okait firtató kérdésünkre a televíziócsatornát működtető Discovery Communicationsnél  is megerősítették, hogy megújul a tévé arculata és neve, de hangsúlyozták, hogy a tartalmi struktúrája, valamint megszokott hangvétele gyakorlatilag változatlan marad, bár azt is mondták, hogy az átmárkázást új műsorokkal és erősebb programminggal is meg akarják erősíteni, érkezik például a Bill Cosby-féle An American Scandal és a Guilty Rich, illetve olyan közönségkedvenceket is vetítenek majd mint a Deadline: Crime with Tamron Hall és a The Perfect Murderer.  A névváltást azzal indokolták, hogy a Discovery szeretné globálisan egységessé tenni a márkáit az elkövetkező 24 hónap alatt. Az egységes stratégia bevezetését az IDx csatornával kezdik a kelet- és közép európai, afrikai és közel-keleti térségben, így Magyarországon is, és az Egyesült Államokban használt Investigation Discovery (ID) nevet kezdik el bevezetni a régióban.

Azt is megmutatták kérésünkre, milyen lesz a csatorna új arculata. Íme:

investigation_discovery
Az Investigation Discovery új logójával október végétől találkozhatnak a magyarok is

Az ősszel egyébként más változások is várhatók a tévés piacon. Megszűnik az AXN White és AXN Black, érkezik viszont két új Sony-csatorna, a Sony Movie Channel és a Sony Max a helyükre. A Disney egyik gyerekcsatornáját pedig kivezetik a magyar piacról.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik