Szigetvári József, Szállás.hu ügyvezető. Fotó: Pál Anna Viktória/24.hu
Média

Felvásárolta néhány konkurensét a Szállás.hu

Szalay Dániel
Szalay Dániel

2017. 09. 07. 09:12

Korábban a témában:

A Szallas.hu csoport bejelentette, hogy 2017. augusztus 31-én lezárult ügyletek keretében felvásárolta a kedvezményes szálláscsomagok piacán érdekelt csakutazas.hu, nemaradjle.hu és sporoljvelem.hu oldalakat.

Szigetvári József, a szallas.hu-t működtető Szallas.hu Csoport ügyvezetője az akvizíció kapcsán arról beszélt, hogy  a GKI Digital 2017 áprilisában készített kutatása alapján a hazai kedvezményes szálláscsomagokat kínáló kuponos oldalak forgalma 2016-ban körülbelül 8,1 milliárd forintot tett ki, ebből a Szallas.hu Csoporthoz tartozó Szallasguru.hu egyike a meghatározó piaci szereplőknek, részesedése mintegy 20 százalék volt tavaly.

Határozott célunk, hogy a hazai online szállásközvetítői szegmens mellett az akciós utazások piacán is első helyet szerezzünk. Habár a Szallasguru.hu forgalma évről évre dinamikusan növekszik, úgy ítéltük meg, hogy a folyamatot akvizíciók révén gyorsítjuk fel, melyet kizárólag saját tőkéből finanszírozunk

– mondta Szigetvári.

Az augusztus végén lezárult tranzakciókban felvásárolt oldalak 2016-ban együttesen közel 1 milliárd forint értékben adtak el akciós szálláshelyeket. A sporoljvelem.hu-t a cég már a Szallasguru.hu oldalba integrálta, míg a nemaradjle.hu és a csakutazas.hu szolgáltatások továbbra is saját arculatukkal, márkanevüket megőrizve, de már a Szallas.hu Csoport informatikai infrastruktúráján érhetők el.

A nemaradjle.hu és a csakutazas.hu esetében azért döntöttünk a brand továbbvitele mellett, mert már jól bevezetett, erős márkákról van szó, jelentős ügyféltáborral és aktív közösségi jelenléttel. A mostani felvásárlások eredményeként egyébként felhasználói adatbázisunk átlépte a 2 millió főt, így az online turizmus területén egyedülálló eléréssel rendelkezünk

– mondta Szigetvári.

Ezen a piacon már nagyon nehéz bővülni, ezért úgy láttuk, hogy eljött a konszolidáció ideje. Örülünk, hogy a márkákat egy olyan dinamikusan növekvő csoport viszi tovább és teszi még ismertebbé, mint a Szallas.hu”

– mondta el Rinner Gyula, a felvásárolt nemaradjle.hu és a csakutazas.hu korábbi társtulajdonosa.

Szigetváriék külföldön is vásárolnának

Az OTP és a Portfolion érdekeltségébe tartozó Szallas.hu közleménye kitér rá: sikeres nemzetközi terjeszkedésének eredményeként – a cég immáron öt országban rendelkezik saját képviselettel – a jövőben egyre több magyar utazó számára biztosít majd akciós külföldi szálláshelyeket hazai diszkontáras közvetítői oldalain.

Mindezek mellett továbbra is nyitottak vagyunk arra, hogy akár Magyarországon, akár külföldön a klasszikus piacszerzés eszközein túl akvizíciók révén növekedjünk, ezért a jövőben további Szallas.hu felvásárlások várhatók, melyeket ugyancsak saját tőkéből kívánunk finanszírozni

– említette Szigetvári József.

Kiemelt kép: Szigetvári József, Szállás.hu ügyvezető. Fotó: Pál Anna Viktória/24.hu
vissza a címlapra

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

German Chancellor Angela Merkel greets an interactive robot at the digitalSTROM stand during the annual Girl's Day fair at the chancellery in Berlin on April 26, 2017.
The fair aims to attract young women to hi-tech and engineering jobs.  / AFP PHOTO / John MACDOUGALL
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.