Média
Szigetvári József, Szállás.hu ügyvezető. Fotó: Pál Anna Viktória/24.hu

Felvásárolta néhány konkurensét a Szállás.hu

Szalay Dániel
Szalay Dániel

2017. 09. 07. 09:12

Korábban a témában:

A Szallas.hu csoport bejelentette, hogy 2017. augusztus 31-én lezárult ügyletek keretében felvásárolta a kedvezményes szálláscsomagok piacán érdekelt csakutazas.hu, nemaradjle.hu és sporoljvelem.hu oldalakat.

Szigetvári József, a szallas.hu-t működtető Szallas.hu Csoport ügyvezetője az akvizíció kapcsán arról beszélt, hogy  a GKI Digital 2017 áprilisában készített kutatása alapján a hazai kedvezményes szálláscsomagokat kínáló kuponos oldalak forgalma 2016-ban körülbelül 8,1 milliárd forintot tett ki, ebből a Szallas.hu Csoporthoz tartozó Szallasguru.hu egyike a meghatározó piaci szereplőknek, részesedése mintegy 20 százalék volt tavaly.

Határozott célunk, hogy a hazai online szállásközvetítői szegmens mellett az akciós utazások piacán is első helyet szerezzünk. Habár a Szallasguru.hu forgalma évről évre dinamikusan növekszik, úgy ítéltük meg, hogy a folyamatot akvizíciók révén gyorsítjuk fel, melyet kizárólag saját tőkéből finanszírozunk

– mondta Szigetvári.

Az augusztus végén lezárult tranzakciókban felvásárolt oldalak 2016-ban együttesen közel 1 milliárd forint értékben adtak el akciós szálláshelyeket. A sporoljvelem.hu-t a cég már a Szallasguru.hu oldalba integrálta, míg a nemaradjle.hu és a csakutazas.hu szolgáltatások továbbra is saját arculatukkal, márkanevüket megőrizve, de már a Szallas.hu Csoport informatikai infrastruktúráján érhetők el.

A nemaradjle.hu és a csakutazas.hu esetében azért döntöttünk a brand továbbvitele mellett, mert már jól bevezetett, erős márkákról van szó, jelentős ügyféltáborral és aktív közösségi jelenléttel. A mostani felvásárlások eredményeként egyébként felhasználói adatbázisunk átlépte a 2 millió főt, így az online turizmus területén egyedülálló eléréssel rendelkezünk

– mondta Szigetvári.

Ezen a piacon már nagyon nehéz bővülni, ezért úgy láttuk, hogy eljött a konszolidáció ideje. Örülünk, hogy a márkákat egy olyan dinamikusan növekvő csoport viszi tovább és teszi még ismertebbé, mint a Szallas.hu”

– mondta el Rinner Gyula, a felvásárolt nemaradjle.hu és a csakutazas.hu korábbi társtulajdonosa.

Szigetváriék külföldön is vásárolnának

Az OTP és a Portfolion érdekeltségébe tartozó Szallas.hu közleménye kitér rá: sikeres nemzetközi terjeszkedésének eredményeként – a cég immáron öt országban rendelkezik saját képviselettel – a jövőben egyre több magyar utazó számára biztosít majd akciós külföldi szálláshelyeket hazai diszkontáras közvetítői oldalain.

Mindezek mellett továbbra is nyitottak vagyunk arra, hogy akár Magyarországon, akár külföldön a klasszikus piacszerzés eszközein túl akvizíciók révén növekedjünk, ezért a jövőben további Szallas.hu felvásárlások várhatók, melyeket ugyancsak saját tőkéből kívánunk finanszírozni

– említette Szigetvári József.

Kiemelt kép: Szigetvári József, Szállás.hu ügyvezető. Fotó: Pál Anna Viktória/24.hu
vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.