Média

Bezárja filmkölcsönzőjét az Amazon

amazon
amazon

Úgy tűnik, az internetes streaming kivégezte a Blu-ray és DVD kölcsönzést. A Lovefilm németországi bezárása után ugyanis az Egyesült Királyságban is bezárja DVD és Blu-ray postai kiszállítással működő kölcsönzőjét a világ negyedik legértékesebb márkája, az Amazon.

Nagyon nagy élvezettel működtettük a Lovefilm By Post szolgáltatásunkat, ugyanakkor az elmúlt időszakban a DVD és Blu-ray kölcsönözés iránti kereslet folyamatos csökkenését érzékeltük, miután ügyfeleink egyre inkább az internetes streaming felé fordultak

– mondta az Amazon szóvivője a Broadband TV News portálnak, hozzátéve, hogy emiatt október 31-én leállítják a Lovefilm By Post szolgáltatást, a Lovefilm eddigi alkalmazottait pedig megpróbálják házon belül az Amazonnál más feladatkörökre átcsoportosítani.

A Lovefilm 2002-ben indult az Egyesült Királyságban, majd 2011-ben vásárolta meg az Amazon internetes óriás. A szolgáltatás az Egyesült Királyságon kívül csak Németországban volt elérhető.

Fiona Cincotta, a City Index senior piaci elemzője azt mondta a portálnak, nem meglepő, hogy a postai filmkölcsönző beszünteti tevékenységét, hiszen az Amazon számára stratégiailag fontosabb, hogy az Amazon Prime nevű internetes szolgáltatását erősítse. Az elemző hozzátette, már az Amazon néhány héttel ezelőtti üzleti jelentése alapján is számított a fejleményre, a pénzügyi beszámolóban ugyanis csalódáskeltő számokat látott.

Hatalmas pénzt tol a filmgyártásba az Apple jövőre
Jövőre egymilliárd dollárt szán műsorgyártásra az Apple, mely ezzel a hollywoodi filmgyártók konkurenciájává válik.

Fotó: Getty Images

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik