velvet.hu
Média

Leépítés a Velvet.hu-nál

Szalay Dániel
Szalay Dániel

2017. 08. 03. 14:49

A 24.hu információi szerint jelentős leépítés kezdődött a 2002-ben női portálként indult, majd néhány évvel később bulvárportállá átalakított, az Index.hu nyitóoldaláról is elérhető Velvet.hu-nál. Úgy tudjuk, a szerkesztőség tagjait néhány hete e-mailben értesítették arról, hogy költségtakarékossági intézkedést rendelnek el a cégnél, illetve rendkívüli értekezletre is sor került, melyet Pusztay András, az Index.hu Zrt. vezérigazgatója tartott.

A Velvet szerkesztőségi dolgozói közül az elmúlt körülbelül két hétben 5 ember is távozott, illetve távozni kényszerült. A távozók között van Bodnár Hajnalka, Pereszlényi Péter, Hó Márton, Kelemen Hetti és Kövess Péter is.

A távozások miatt mostanra csak öten maradtak a site-nál, akik szöveggel foglalkoznak, és mindössze egy ember maradt a képekre. Ha az Indexnek is dolgozó fejlesztőket és más háttérembereket nem számoljuk, gyakorlatilag megfeleződött a szerkesztőség létszáma. További változás, hogy megszűntek a titulusok, az egyes munkatársak nevei mellett már csak annyi szerepel az impresszumban, hogy “szöveg”, vagy “kép” (tehát újságírás/szövegírás vagy fotózás). Nagy Krisztina neve mellett, aki eddig főszerkesztőként jegyezte a bulvároldalt, szintén már csak “szöveg” megjegyzés található.

A Velvettel összefüggő változás az is, hogy az Index.hu nyitóoldalán a rendkívüli értekezletet követően megjelent a Femina portál ajánlódoboza, sőt a Femina doboza került a Velvet fölé. Úgy tűnik, az Indexnél a Feminát fogják erősíteni a jövőben.

Szerettük volna megkérdezni a változásokkal és a Velvet.hu jövőjével kapcsolatban Pusztay Andrást, akit csütörtökön délután telefonon értünk utol, ám miután elmondtuk, hogy a Velvetről kérdeznénk, azt mondta, semmilyen kérdésre sem kíván válaszolni.

A Velvet.hu-nak a Digitális Közönségmérési Tanács (DKT) adatai alapján 2017 júliusában 1,01 millió egyedi látogatója (RU) volt és 33 millió oldalletöltést ért el. A Femina 1,69 millió egyedi látogatóval és 37,5 millió oldalmegtekintéssel rendelkezett.

A női portálpiacon nemrég más mozgás is történt: a Femcafé oldalt épp a napokban adta el az alapítója, Csereklei Zoltán annak a Bessenyei Istvánnak, aki korábban Dirk Gerkens tanácsadója és Hajdú-Sarka Kata üzlettársa volt, és egyébként jelenleg a Valton Security egyik tulajdonosa.

femcafe
Tulajdonost váltott a Femcafe
A vevő, Bessenyei István korábban Dirk Gerkens tanácsadója és Hajdú-Sarka Kata üzlettársa volt, jelenleg a Valton Security egyik tulajdonosa. A Femcafe volt többségi tulajdonosa és ügyvezetője, Csereklei Zoltán új kihívásokat keres.

A bulvármédia piacán is nagy változás várható, hiszen Andy Vajna filmügyi kormánybiztos, a TV2 és a Rádió 1 tulajdonosa előzetes hatósági engedélyt kapott a Médiatanácstól, hogy megvásárolja a Bors című bulvárnapilapot (valamint a Kisalföld és a Délmagyarország című megyei lapokat) kiadó Lapcom Zrt.-t.

Budapest, 2017. február 7.
Andy Vajna, a magyar filmipar megújításáért felelős kormánybiztos a Miért jönnek a hollywoodi sztárok és produkciók Magyarországra? című háttérbeszélgetésen Budapesten, a Magyar Nemzeti Filmalap székházában 2017. február 7-én.
MTI Fotó: Balogh Zoltán

A Velvet.hu impresszumában szereplő kiadó, az Index.hu Zrt. tavasszal ugyancsak tulajdonost váltott: áprilisban került a Magyar Fejlődésért Alapítványhoz (MFA) Spéder Zoltán nagyvállalkozó CEMP (Közép-Európai Médiaszolgáltató) nevű cégétől. Az MFA-hoz úgy jutott az Index.hu Zrt., hogy a Simicska Lajoshoz köthető cég, a Pro-Ráta – mely többek között a HírTV-nek is tulajdonosa –  lehívta a még 2014-ben megszerzett opciós jogát az Index.hu megvásárlására, majd tovább is adta azt az újonnan létrehozott alapítványnak. Erről itt írtunk bővebben korábban

Érdekesség, hogy a Velvet.hu hirdetési felületeit, csakúgy mint az Index reklámjait, a Spéder Zoltán féle CEMP SH Kft. nevű sales house értékesíti jelenleg is.

vissza a címlapra

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

PARKES, AUSTRALIA - JANUARY 12:  Elvis impersonator Dean Vegas prepares to go onstage at the Parkes Leagues Club during the Parkes Elvis Festival January 12, 2007 in Parkes, Australia. The festival, now in it's 15th year is expected to draw over 6,000 people to the small country town for the event. For one weekend every year, Parkes is innundated with Elvis fans, impersonators and performers from around the world. This year's festival will mark the 30th anniversary of the death of Elvis Presley.  (Photo by Ian Waldie/Getty Images)
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.