Média

Megszűnik az AXN White és Black, két új Sony-csatorna kerül a helyükre

tévé
tévé

A Sony Pictures Television Networks CE (SPTN CE) csütörtök délután bejelentette, hogy újrapozícionálja az AXN White és az AXN Black csatornákat. Ezek helyére érkezik az új Sony Max és a Sony Movie Channel, melyek a régiónkban elsőként Magyarországon lesznek láthatók.

Az új csatornák, a Sony Max és a Sony Movice Channel októberben indulnak. A Sony Max a fiatal, női közönségnek kínál dedikált tartalmakat, míg a Sony Movie Channel mozis tartalmakat kínál majd, inkább a férfiakat célozza.

A médiavállalatnál azt mondták, a portfólió-fejlesztés a vállalat hosszú távú beruházási stratégiájának része a magyar piacon. Közölték azt is, hogy az ugyancsak a médiavállalat portfóliójához tartozó AXN, VIASAT3 és VIASAT6 csatornákat is megerősítik.

A magyar piac a fejlődés egy új szakaszába lépett, ezért már nem elegendő csupán az újabb és újabb sikeres saját gyártású produkciók készítése, valamint a vezető nemzetközi sorozatok műsorra tűzése, hanem portfólió szinten is lépnünk kellett. A Sony Max és a Sony Movie Channel egyedi, meghatározó pozicionálásuknak köszönhetően eddig kiaknázatlan nézői csoportokat szólítanak meg, kevésbé mainstream, azonban pont ezért rendkívül izgalmas és jelentős arányban exkluzív tartalmaikkal. A Sony család részeként, amely a világ egyik legnagyobb tartalomgyártó- és szolgáltatója, eljött az idő, hogy újragondoljuk eddigi stratégiánkat és a magyar piacra is elhozzuk ezeket a márkákat, annak érdekében, hogy biztosítani tudjuk portfóliónk növekedését

– nyilatkozta John Rossiter, az SPTN CE ügyvezető igazgatója a fejlesztéssel kapcsolatban.

(Frissítés: az új tévécsatornák reklámidejét az Atmedia fogja értékesíteni. Ez az a televíziós reklámértékesítő ház, mely tavaly óta a Habony Árpád hitelezőjeként ismertté vált Tombor András, az Orbán-kormány volt főtanácsadójának, a Mandiner.hu új tulajdonosának többségi tulajdonában van.)

Ilyen műsorok lesznek az új csatornákon

A Sony Maxon a cég közlése alapján különleges reality blokkok, gasztroműsorok, csajos sitcom-ok és romantikus vígjátékok lesznek. Sőt, külön, dedikált saját gyártású műsort is kap majd a csatorna egyéb exkluzív tartalmai mellett. A közlemény szerint “a Sony Max-on minden megtalálható lesz, ami a fiatal női nézők számára nyújt garantált szórakozást”.

A Sony Max logója
A Sony Max a nőket célozza

A Sony Movie Channel a modern remekműveken, a legújabb klasszikusokon, illetve kultikus történeteken keresztül nyújt majd moziélményt, kiegészítve ezt a népszerű filmek minőségi sorozat feldolgozásaival. A világ egyik legnagyobb mozigyártójának tévécsatornája kicsit férfiasabb tartalmakat kínál majd, állítólag gondosan összeválogatott különleges tematikák mentén, hogy a különböző stílusok rajongói is megtalálják kedvenceiket.

A Sony Movice Channel inkább férfias lesz
A Sony Movice Channel inkább férfias lesz

 

velvet.hu
Leépítés a Velvet.hu-nál
Közel felére csökkent néhány hét alatt a bulvárportál szerkesztőségének létszáma.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik