Média

Bírósági végrehajtás a Ripost kiadójánál

ripost mintapéldány
ripost mintapéldány

Bírósági végrehajtás alá került a ripost.hu internetes oldalt és a Ripost című bulvárnapilapot kiadó Ripost Média Kft., mely tavaly óta a faktor.hu weboldalt működtető Nouvelle Media Kft.-nek is anyavállalata.

A végrehajtást a Fővárosi Törvényszék rendelte el a Schatz Péter 51 százalékos és Ómolnár Miklós – a ripost.hu főszerkesztőjének – a 49 százalékos tulajdonában lévő cég ellen, melynek cégbírósági adatai között néhány napja tették közzé a döntést.

A 24.hu megkereste az ügyben a Fővárosi Törvényszéket, hogy mi miatt rendelték el a végrehajtást a médiavállalkozás ellen. A bíróság sajtóosztályáról csütörtökön délután azt a választ kaptuk, hogy egy magánszemély pénzkövetelési ügyében indult a végrehajtási eljárás a kft. ellen. Azonban azt, hogy pontosan ki kezdeményezte a lépést, és mennyi pénzt követel a vállalattól, éppúgy nem mondták el, mint amikor néhány nappal ezelőtt egy másik kormányközeli médiavállalatnál indult bírósági végrehajtás: a Mészáros Lőrinc érdekeltségében lévő Pannon Lapok Társasága (PLT) ellen kártérítés és osztalék kifizetése ügyében kezdett végrehajtást a bíróság, szintén egy magánszemély ügyében.

A Ripost-féle pénztartozás, illetve az ellenük indított bírósági végrehajtás ügyében keressük Ómolnár Miklós főszerkesztő-társtulajdonost, hogy az összeg nagyságáról, illetve az álláspontjukról érdeklődjünk – ha választ kapunk, arról természetesen beszámolunk.

A Ripost Média Kft. a 2016-os pénzügyi évet 989,7 millió forint nettó értékesítési árbevétellel zárta. (Az összegből több mint 39 millió forint külföldről, exporttevékenységből származott.) A közel egymilliárd forintos bevételhez 58,0 millió forint adózott eredmény párosult. A cégnél tavaly év végén 63 munkavállaló volt bejelentve. A Ripost-leány Nouvelle Kft.-nél 333 millió forint árbevételt mutattak ki, a cég 24 millió forint veszteséggel zárt.

Ripost print
A Ripost főszerkesztője berúgná a bulvárkocsma ajtaját
Ómolnár Miklós, a ripost.hu bulvárportál és a mától nyomtatásban is megjelenő kiadás főszerkesztője egy szokatlan interjúban mondta el, mit kell tudni manapság a bulvármédiáról, és hol van ebben az egészben innováció.
Végrehajtást rendelt el Mészáros Lőrinc médiacégénél a bíróság
A Fővárosi Törvényszéktől azt is megtudtuk, mi miatt rendelték el a végrehajtást a Mészáros Lőrinc érdekeltségei közé tartozó Pannon Lapok Társaságánál.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik