Média

Volt népszabadságos tényfeltárót igazolt az Átlátszó

Kőműves Anita
Kőműves Anita

Az Átlátszó.hu állandó munkatársaként dolgozik mától Kőműves Anita, Junior Prima díjas újságíró, a Népszabadság volt munkatársa, aki a lap tavaly októberi bezárását követően a Puch László egykori MSZP-pénztárnok által felvásárolt Vasárnapi Híreknél helyezkedett el.

A mostani átigazolás az Átlátszón közzétett blogbejegyzésből derül ki, melyben felidézik, hogy Kőműves Anita karrierje 2005-ben kezdődött a Népszabadságnál, majd 2006-tól egy évig az Egyesült Államokban tanult Kellner ösztöndíjasként, ennek részeként három hónapig a Hartford Business Journalnél gyakornokoskodott, innen tért vissza nem sokkal később a Népszabadsághoz a külpolitikai rovatba.

Az újságíró 2012-ben kapta meg a Junior Prima díjat a Népszabadságnál végzett munkájáért. Ekkoriban többek között helyszíni tudósításokat írt az amerikai választásokról, a 2011-es norvégiai terrortámadás helyszínéről, illetve libanoni és törökországi menekülttáborokból közölt írásokat ekkoriban. Kőműves az adatújságírásban is jelentős tapasztalatokkal bír, 2014-ben Fulbright-ösztöndíjjal egy évig Washintonban, a marylandi egyetemen képezte magát a témában, illetve hat hónapon át a Washington Postnál volt gyakornok. Innen hazatérve tagja lett a Népszabadság újonnan felállított tényfeltáró csapatának is.

Kovács Krisztián, a CM Sales új kereskedelmi igazgatója
Kovács Krisztián lesz Steff József utódja
A Central Médiacsoport reklámfelületeit is értékesítő CM Sales kereskedelmi igazgatója lesz az IMD Hungary country managere, a Magyar Elektronikus Műsorszolgáltatók Egyesülete elnöke.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik