Kovács Krisztián, a CM Sales új kereskedelmi igazgatója
Média

Kovács Krisztián lesz Steff József utódja

Szalay Dániel
Szalay Dániel

2017. 06. 12. 11:31

Korábban a témában:

A többek között a Central Médiacsoport reklámfelületeit is értékesítő CM Sales reklámértékesítő ház kereskedelmi igazgatójaként folytatja pályafutását Kovács Krisztián augusztus 1-jétől. A szakember tagja lesz a Central Médiacsoport Vezetői Testületének is.

Az új igazgató több mint tizenöt év médiaértékesítési tapasztalattal rendelkezik, a CM Saleshez és a Centrálhoz az IMD Hungary country manager-i pozíciójából érkezik, ami mellett 2012-től kezdődően a Magyar Elektronikus Műsorszolgáltatók Egyesülete (MEME) elnöki tisztségét is ellátja. (A Magyarországon működő tévétársaságokat tagjai között tudó MEME felel többek között a televíziós reklámtorta elkészítéséért, az IMD Hungary pedig egy médialogisztikai cég, mely média- és kreatív ügynökségek, utómunka stúdiók számára kínál felhő alapú online szolgáltatást, melynek segítségével digitális formában juttathatják el a reklámszpotokat a sales house-ok vagy közvetlenül a televíziók és online szerkesztőségek részére.)

Kovács Krisztián az IMD Hungary-t megelőzően 2012 augusztusától negyedéven át az MTVA Sales House igazgatóhelyettese volt, 2007-2011-ig pedig az akkor még külföldi tulajdonban lévő TV2 kereskedelmi igazgatói posztját töltötte be, ő felelt a TV2 spot és non-spot bevételeiért, 60 fő munkáját irányítva a spotértékesítés, az üzletfejlesztés, a bevételgazdálkodás, valamint a kereskedelmi szolgáltatási területek tartoztak hozzá. Korábban több mint hat évig a csatorna értékesítési csapatában dolgozott, először ügyfélmenedzserként, majd csoportvezetőként. Ezen időszak alatt részt vett az éves szpotértékesítési stratégia meghatározásában, a médiatárgyalások lebonyolításában, és nagy szerepe volt a TV2 továbbfejlesztett értékesítési rendszerének kidolgozásában is. 2006 decemberében kinevezték az akkor a TV2-t tulajdonló SBS Broadcasting csoportszintű senior sales menedzserévé. E pozíciójában a nemzetközi hirdetői tárgyalások lebonyolítása, a központosított kereskedelmi projektek fejlesztése, menedzselése, valamint a helyi piacokra való bevezetésének felügyelete tartozott a felelősségi körébe.

Steff József karrierszünetre ment

Steff József idén márciusban jelentette be, hogy idén május végén hosszabb karrierszünetre megy, ezért távozik a CM Sales éléről. Steff maga is részt vett az utódkeresésben, illetve május végéig változatlanul ellátta korábbi munkáját.

A távozó vezető még 2000-ben csatlakozott a Central Médiacsoport elődjéhez, a Sanoma Budapesthez (a Sanoma magyarországi leányvállalatához), ahol közel hat éven át mint gazdasági igazgató tevékenykedett. 2006-tól 2011-ig az Adria Media Holding (a Sanoma és a Gruner&Jahr adriai vegyesvállalata) regionális vezetője volt Ljubljanában. Később Prágában, a Sanoma Praha (a Sanoma cseh leányvállalatának) ügyvezetőjeként dolgozott. 2011-ben tért vissza Magyarországra és vette át a kereskedelmi igazgatóság irányítását. 2015 szeptemberétől lett a CM Sales Kft. ügyvezetője.

Örülök, hogy együtt dolgozhattunk Jóskával. Döntését természetesen elfogadjuk és tiszteletben tartjuk. Az elmúlt évek során sokat segített tudásával, tapasztalatával, melyre a jövőben is számítunk. Köszönöm eddigi értékes munkáját, és sok sikert kívánok neki a jövőben is

– mondta a távozás kapcsán márciusban Varga Zoltán, a Central Médiacsoport vezérigazgatója.

(A 24.hu kiadója, a Central Digitális Média Kft. és a hírben említett reklámértékesítő ház tulajdonosi átfedésben van. A 24.hu reklámfelületeit is a CM Sales Kft. értékesíti.)

Kiemelt kép: Kovács Krisztián, a CM Sales új kereskedelmi igazgatója. Fotó: CM Sales
vissza a címlapra

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

Harry Potter author J.K Rowling attends the world premiere of Harry Potter and the Deathly Hallows - Part 2 in central London on July 7, 2011.  Thousands of Harry Potter fanatics screamed for the stars of the epic movie series as they hit the London red carpet for the final film's world premiere.
AFP PHOTO / CARL COURT / AFP PHOTO / CARL COURT
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.