Média

Bezárják a közmédia előfizetéses videotékáját

teletéka
teletéka

Hamarosan kikapcsolják a Teletéka nevű sVoD, azaz előfizetéses alapú online videotéka szolgáltatást – derül ki a teleteka.hu oldalról. Itt arról értesítik az előfizetőket, hogy a Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. döntése értelmében augusztus 1-jétől szűnik meg a szolgáltatás. Azt is írják, hogy a közmédia tartalmai a jövőben egy új platformon lesznek majd elérhetőek, de erről semmi konkrétumot nem mondtak, mindössze azt, hogy az új platform majdani indulásáról minden jelenlegi előfizetőnek értesítést küldenek majd.

A szolgáltatás megszüntetésééig arányos előfizetési díjakat idén augusztus 15-ig adja vissza a közmédia, feltéve, hogy az előfizetők e-mailben jelzik a kapcsolat@teleteka.hu címen, hogy milyen bankszámlaszámra vagy postai címre várják a visszatérítést.

A Teletékát 2012 októberében indította el Gazsó L. Ferenc (akkoriban az MTVA vezérigazgató-helyettese, aki nemrég az MTI éléről ment nyugdíjba) és Kálomista Zsuzsanna (az MTVA vezetőségéből nemrégiben távozott) archívum és tartalomértékesítési igazgató, valamint Sigvart Voss Eriksen, a Telenor Magyarország távközlési cég vezérigazgató-helyettese. A legnagyobb magyar új tartalomszolgáltatóként harangozták be a szolgáltatást, mely az induláskor 700 órányi videós tartalmat, sorozatokat, mesefilmeket és zenei műsorokat kínált a közmédia archívumából, illetve friss műsoraiból.  A szolgáltatást okostelefonnal és táblagépekkel lehetett elérni. Az előfizetési díj 999 Ft  volt havonta.

A Teletéka szolgáltatás keretében előfizetési díjért lehetett belenézni a Szomszédok című teleregény 24 órás csatornájába is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik