Média

Folytatódnak a távozások a Tényeknél

Cser Anna Panni, a TV2 Tények távozó riportere
Cser Anna Panni, a TV2 Tények távozó riportere

A 24.hu megerősítést nyert értesülése szerint ismét távozott valaki a TV2 Tények című hírműsorától. A távozó ezúttal egy riporter,  Cser Anikó Panni, akinek a napokban adták le az utolsó híradós anyagát Andy Vajna kormánybiztos tévécsatornájánál.

Cser Anikó Panni egy évnél is rövidebb ideig dolgozott a tévétársaságnál, ahová 2016 júniusában igazolt. Ezt megelőzően az RTL Magyarországnál volt segédszerkesztő körülbelül öt hónapon át. A kommunikáció-médiatudomány szakos diplomáját 2014-ben a Károli Gáspár Református Egyetemen megszerző riporter 2015-ben Budapest V. kerületének helyi televíziójánál, a City TV-nél a Budapestet bemutató Pesti Séta című műsornál kezdte médiás karrierjét.

A TV2-nél főleg politikailag viszonylag semlegesnek nevezhető témákkal, aktualitásokkal foglalkozott. Ő készítette például azt az emlékezetes riportot, amit a TV2 úgy adott le a bokáig érő kátyúkról, hogy a kátyút kitakarta a képernyőn lévő felirat, így a riporter hiába próbálta szemléltetni, hogy milyen mély úthibáról is van szó.

Többször is kerestük a távozása kapcsán Cser Anikó Pannit, hogy döntése okáról, illetve arról érdeklődjünk, hol folytatja karrierét, de a telefonja ki volt kapcsolva. Annyit viszont sikerült megtudnunk iparági forrásokból, hogy a felmondását már néhány hete beadta. Környezetében többen is úgy érezték, elfáradhatott a csatornánál. Mindez nem is csoda, mivel egy múltkori cikkünk alapján a Tényeknél elég erős munkaerő-hiánnyal küzdenek manapság, a munkákat pedig szét kellett osztani a még hűséges dolgozók között, ami extra terhelést jelent a hírigazgatóság dolgozói számára.

Idén áprilisban számoltunk be róla, hogy mindössze pár hét leforgása alatt információink szerint akkoriban öten távoztak a TV2 hírszerkesztőségéből, mivel nem tudtak azonosulni Tóth Tamás Antallal, a Tények új helyettes vezetőjének stílusával, szellemiségével. Megkeresésünkre a TV2-nél viszont azt mondták akkor, nincs rendkívüli helyzet, tudják kezelni a távozásuk után a helyzetet, bár igaz, hogy nagy a fluktuáció a médiapiacon. Ők egyébként akkor négy ember távozását ismerték el.

Tóth Tamás Antalt idén januárban nevezte ki a TV2 a Tények élére helyettes vezetőnek. Ezt megelőzően az MTVA Újmédia és Teletext Kft. felügyelőbizottságának volt a tagja, de onnan menesztették azután, hogy megírtuk, jogerősen 5 éves cégbírósági eltiltás alá került, mivel adóhátralékot is hátrahagyva kényszertörléssel szűnt meg egy tulajdonában lévő cég.

Pontosítás

Cikkünk korábbi változatában Tóth Tamás Antal kapcsán helytelenül azt állítottuk, hogy ő “a Kutya” című sajtótermék tulajdonosa, a lap azonban a médiahatóság nyilvántartása szerint egy civil egyesület tulajdonában van, Tóth Tamás Antal ennek az egyesületnek a társadalmi munkájában vesz részt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik