Média

Spédertől érkezik Tarjányi Péter újrainduló hírportáljának főszerkesztője

zoom tarjányi péter
zoom tarjányi péter

A 24.hu információja szerint Zappe Gábor lesz (május 16-tól) a hamarosan újrainduló Zoom.hu hírportál főszerkesztője. Úgy tudjuk továbbá, hogy Szegő Pétert termékfejlesztési tanácsadónak kérte fel a hírportál tulajdonosa, a biztonságpolitikai szakértőként ismert Tarjányi Péter. (Tarjányival néhány napja részletes interjút is közöltünk.)

Szegő egyelőre nem kívánt nekünk nyilatkozni, de Zappe Gábor megerősítette az információnkat. Terveiről azonban nem kívánt beszámolni, mivel néhány napig még szerződés köti őt előző munkahelyéhez, a Spéder Zoltán-féle, a többi között a Totalcar.hu-t, a Divány.hu-t és a Port.hu-t működtető Közép-Európai Médiaszolgáltatóhoz (CEMP), az Index.hu Zrt. volt anyavállalatához.

Az újságírói pályáját 1994-ben kezdő Zappe Gábor 17 évvel ezelőtt, 2000-ben kezdett el dolgozni a CEMP csoport jogelődjénél, eleinte az Indexnél volt a politikai rovat vezetője, majd később főszerkesztő-helyettes lett. 2006-tól a szintén CEMP-es Velvetet irányította, de ezt a tavalyi év nyarán leadta, viszont mellette 2011 óta a Dívány főszerkesztője volt. Mellette a port.hu programajánló portálnak is ő volt a főszerkesztője.  Idén januárban írtuk meg, hogy már nem főszerkesztője többé az említett portáloknak.

 

Zappe Gábor. Fotó: facebook
Zappe Gábor. Fotó: Facebook

Szegő Péter az elmúlt időszakban több cégnek, köztük a Mediaworksnek is külsős tanácsadója volt. Ezt megelőzően 2012 és 2015 között a közmédiánál dolgozott az MTI Újmédia főszerkesztő-helyetteseként, illetve korábban az Axel Springernél online főszerkesztő volt. Szegő nevéhez fűződik a Rákosi Tamás magyar milliárdos nevéhez köthető IKO Digital által tavaly ősszel felvásárolt propeller.hu hírgyűjtő oldal megalapítása is, amelynek egy időben tulajdonosa is volt, így régebb óta ismerik egymást Tarjányi Péterrel, aki egykoron ugyancsak tulajdonosa volt a hírgyűjtő oldalnak.

Szegő Péter, az újrainduló Zoom lapigazgatója
Szegő Péter, az újrainduló Zoom termékfejlesztési tanácsadója Fotó: LinkedIn

Tarjányi Péter a múlt heti interjúban többek között arról beszélt, hogy 30-35 fős szerkesztőség építését kezdte meg a zoom 2.0 néven is emlegetett projekthez. Munkájában Murányi András, a Népszabadság utolsó főszerkesztője is segíti. Murányi hírigazgatóként dolgozik a cégnél, illetve ő végzi a munkaerő-toborzást is jelenleg.

Az eredeti zoom.hu 2008-ban indult, de 2009-ben meg is szűnt. Tarjányi ezt az interjúban azzal magyarázta, hogy az akkor kirobbant globális gazdasági válság keresztülhúzta a számításaikat, ráadásul túlságosan nagy pénzeket öltek az online videós tartalomgyártásba, ami akkoriban még csak felfutóban volt. Tarjányi most azonban rendkívül magabiztosan nyilatkozott: azt állította, legalább 2-3 évig akkor is fenn tudja tartani az újrainduló oldalt, ha egyetlen fillér hirdetési bevételük sem lesz.

FRISSÍTÉS: Cikkünk eredeti változatában Szegő Pétert mint leendő lapigazgatót említettük, de az érintett később jelezte felénk, hogy külsős termékfejlesztési tanácsadóként segíti Tarjányit, mivel lapigazgatói pozíció egyelőre nem létezik a fejlesztés alatt álló Zoomnál.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik