Média
A TV2 székháza

Ismét megbírságolta a TV2-t a Médiatanács

Szalay Dániel
Szalay Dániel

2017. 04. 28. 12:11

Korábban a témában:

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsa összesen egymillió Ft bírsággal sújtotta Andy Vajna kormánybiztos tévétársaságát eheti ülésén. Ebből 500 ezer forintos bírságot azért kell fizetnie a médiaszolgáltatónak, mert az a grémium szerint megsértette a termékmegjelenítésre vonatkozó előírásokat a TV2-n, amikor Szépítők című műsorának elején ugyan felhívta a figyelmet a termékmegjelenítésre, de a médiatörvény (mttv.) előírásaival szemben a műsorban az egyik gyártó termékét indokolatlan hangsúllyal szerepeltette. A csatorna ezzel egyidejűleg a sajtószabadságról és a médiatartalmak alapvető szabályairól szóló törvény (smtv.) rendelkezését is megszegte, amely rögzíti, hogy a támogatott médiatartalom nem ösztönözhet vagy hívhat fel a támogató termékének beszerzésére – állapította meg . A testület a médiatörvény megsértéséért 220 ezer forintos, a Médiaalkotmány be nem tartásáért 280 ezer forintos bírságot szabott ki a csatorna üzemeltetőjére, figyelembe véve, hogy ezeket a törvényi előírásokat a szolgáltató korábban már több alkalommal is megsértette.

Bírságot fizethet a Torony és az Európa Rádió is

A Médiatanács eheti ülésén megbírságolta a Torony Rádió nevű helyi kereskedelmi médiaszolgáltatás üzemeltetőjét is. A bírság mértéke 40 ezer forint. A Médiatanács megállapította, hogy a rádió év eleji vizsgált hetében helyi közéletet bemutató és közszolgálati tartalmú műsorszámokat, valamint hírműsorokat egyáltalán nem adott le, szöveget és magyar zenét pedig kevesebbet sugárzott az általa vállaltaknál. A zene és az ismétlések tekintetében viszont jelentősen meghaladta a vállalását. A tanács a döntésekor enyhítő körülményként figyelembe vette, hogy a szolgáltatóval kapcsolatban korábban még nem állapított meg ilyen típusú jogsértést. Hasonló okok miatt kapott 20 ezer forintos bírságot a kisújszállási közösségi Európa Rádió üzemeltetője. A januári vizsgálati héten a szolgáltató vállalásától elmaradva sugárzott a helyi közélettel foglalkozó és a mindennapi életet segítő műsorszámokat, az ismétlések mennyiségében viszont átlépte a felső határt.

Indulhat a rádiós pályázat Dunaújvárosban,  Hajdúböszörményben pedig már zajlik is a versenyeztetés

A Médiatanács elfogadta a Dunaújváros 93,1 MHz helyi rádiós médiaszolgáltatási lehetőség frekvenciatervét és a pályázati felhívás tervezetét, amelyet április 27-én tesznek közzé hirdetményi úton, és a Médiatanács honlapján.

A tanács a Hajdúböszörmény 98,9 MHz helyi rádiós frekvencia pályázatában az LB Rádió Kft.-t és a Kredit Holding Kft.-t vette nyilvántartásba, a „Szabadhajdú” Közhasznú Nonprofit Kft. pályázatát alaki érvénytelensége miatt kizárta a pályázatból, valamint elfogadta, hogy a Médiacentrum Debrecen Kft. visszavonta a pályázatát.

vissza a címlapra

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

Budapest, 2012. június 14.
Zaid Naffa, Jordánia magyarországi tiszteletbeli konzulja (j) mond beszédet a Buddha-Bar Hotel Klotild Palace megnyitó ünnepségén. Mellette Orbán Viktor miniszterelnök (k) és Németh Lászlóné nemzeti fejlesztési miniszter áll. Budapest új luxusszállodáját az Erzsébet híd pesti hídfőjénél lévő Klotild Palotában jordán üzletemberek cége, a Mellow Mood Group alakította ki.
MTI Fotó: Kollányi Péter
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.