Média

Pótolt néhány távozót az Origo

Haraszi Tibor és Wiezner István, a PC World két egykori munkatársa az Origóhoz igazolt, miután előzőleg cenzúrára hivatkozva felállt a technológia rovat teljes stábja.

Az Origo technológia rovatának szerkesztőjeként folytatja karrierjét Haraszi Tibor és Wiezner István újságíró. A két szakújságíró korábban a PC World című magazin munkatársa volt. Haraszi 2014-ig a lapot kiadó Project029 Kft. (korábbi nevén IDG Magyarország) B2C divíziójának vezetője is volt, majd Uzine néven egy digitális ügynökséget vezetett, ahol tartalommarketinggel foglalkozott.

Haraszit és Wieznert azután vette fel az Origo, hogy korábban felállt a Tech rovatának korábbi teljes, 3 fős stábja. A távozó munkatársak, Pintér Mónika, Dömös Zsuzsanna és Birkás Péter nyilvános Facebook-posztban számoltak be arról, hogy az Origo cenzúrázta az anyagaikat, problémákba ütköztek, amikor egy orosz eredetű hekkertámadásról cikkeztek volna. Egy másik cikk pedig azért nem jelenhetett meg, mert abban Donald Trump amerikai elnökre nézve kritikus tartalom is szerepelt. (A három volt origós ezután a 24.hu-hoz igazolt.)

Az Origónál egyébként az elmúlt hetekben további távozások voltak.  A múlt héten felmondott Vajda Judit, a Tévé rovat újságírója, a Fotó rovattól Ostyáni János távozott. Nem tartották ugyanis vállalhatónak, ahogyan az Origo manipulálja olvasóit. (Vajda a Gulyás Mártonnal kapcsolatos cikk, Ostyáni a Hősök terén megrendezett civil tüntetés képei körüli manipuláció miatt sokallt be végleg.) Távozott az Origo szerkesztőségi asszisztense, Kovách Márta is. Nyugdíjba vonulását kérte Zsadon Béla, a portál vezető címlapszerkesztője is, de ő nem válaszolt arra a kérdésre, hogy van-e a távozásának köze a honlap jelentős irányváltásához. Mindössze annyit mondott: megöregedett.

 

Egy másik cikkünkben arról is olvashat, hogy az Origo vezetősége még mindig nem döntött a kommentháború ügyében.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik