Média

Új könyv és klip a közösségi médiáról

Szalay Dániel
Szalay Dániel

2017. 04. 24. 14:34

Klausz Melinda "Megosztok, tehát vagyok" című kötetének megjelenésével párhuzamosan debütált a közösségimédia-szakértő új, Social Life című klipje is.

Klausz Melinda: Megoszok, tehát vagyok.
Klausz Melinda: Megoszok, tehát vagyok.

Megosztok, tehát vagyok – Szakértői kérdések és válaszok a közösségi médiáról címmel újabb, a social media világával foglalkozó könyvet publikált Klausz Melinda „közösségi média nagykövet”, aki legutóbb A közösségi média nagykönyve címmel írt a témáról gyakorlatias könyvet, és akinek egyébként a tavalyival együtt már 6 különböző altémájú közösségi média könyve jelent meg az internetbiztonságtól a közösségi média konfliktuskezelésen át a mérésig. Néhány könyve több felsőoktatási intézményben kötelező irodalom.

A mostani kötet olyan kérdéseket feszeget, hogy vajon valóban szabadon használhatjuk-e a közösségimédia-felületeket, mit tud rólunk a Facebook és a Google, hol hagyunk digitális lábnyomokat, miért követnek minket a hirdetések? A könyv foglalkozik az internetes zaklatással, az adatlopásokkal és arra is igyekszik választ adni, mikortól tekinthető internetfüggőnek a gyerek, illetve miért ragaszkodnak ennyire a fiatalok a közösségi médiás felületekhez. A könyv foglalkozik azzal is, hogy létezik-e digitális hagyaték, azaz mi történik halálunk után a neten hagyott információkkal, illetve feszegeti azt a kérdést is, hogy vajon a közösségi média felhasználói mennyiben tekinthetők árucikknek. Szóba kerülnek a jelenlegi legfontosabb trendek, például a Facebook Live (Élő), a virtuális valóság (VR) megoldások, illetve az álhíreket közlő oldalak, a Big Data és a csevegőrobotok is.

Klausz Melinda az ember életszakaszain keresztül mutatja be az új technológia jelentette kihívásokat, betegségeket, problémákat és megoldási módszereket. Esettanulmányokon és tippeken keresztül visz végig az adatvédelemtől a közösségi média stressz-szindrómán, az internetes zaklatáson át a like-csalásokig és a generációk közötti különbségek bemutatásáig. A könyv egyes fejezeteit különböző iskolai feladatok egészítik ki.

Klausz Melinda
Klausz Melinda

A 374 oldalas, a Líra-csoporthoz tartozó Athenum kiadó által gondozott kötet szerzője a kozossegi-media.com vezetője, a Nők Lapja Café többszörös VIP bloggere. 2007 óta foglalkozik közösségi média marketinggel. A Pannon Egyetem Gazdaságtudományi Karának marketingvezetőjeként még az iWiW és MyVIP felületeken kommunikált először cégként, majd 2008-ban indította első blogját, és 2009-ben adta fel élete első Facebook-hirdetését. Klausz emellett a Nők Lapja Cafe közösségi média tanácsadója, közösségi média tréningeket tartott a Buddha Bár Hotel, a Líra Könyvkiadó, a Centrál Médiacsoport, a Zeneipari Hivatal, a Katedra Nyelviskola, a Pannon Lapok Társasága és az MTD Hungary munkatársai részére, illetve olyan kis és nagy márkák közösségi média kommunikációjával foglalkozott mint például a Liquid Lunch, Balatonalmádi város, Veszprémi Egyetemi Napok, a budavári Palotában megrendezett Édes Napok Csokoládéfesztivál. Alkalmazásokat fejlesztett többek között a Man at Work, a Tornai Pincészet vagy éppen a Veszprémi Programiroda részére. A Klausz által alapított és vezetett Klausz Social Group kétszer is elnyerte a Magyar Marketing Szövetség szakmai elismerését, a „Marketing Gyémánt” védjegyet. Klausz jelenleg is több fesztivál és rendezvény közösségimédia-kommunikációját látja el, valamint tanít a Metropolitan Egyetem posztgraduális képzésein, a Marketing Szövetség kurzusain és saját vállalkozásán belül.

Klipet is készített

A közösségimédia-specialista Klausz egyébként DJ-ként is ismert. Az idei április azért is mérföldkő az életében, mert a napokban jelent meg első albuma, a Social Life első klipje azonos címmel.

​​​​Célom, hogy megismertessem az embereket a közösségi média területeivel, és bővítsem zenei műveltségüket. Tudjuk például, hogy Bob Marley előtt volt Max Romeo, vagy hogy van olyan műfaj, hogy skinhead-reggae? A marketing területén szeretném megmutatni, hogyan használjuk okosan és tudatosan a közösségimédia-felületeket. Számomra a marketing és a zene egyaránt szerelem

– mondta Klausz Melinda.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

Mickey Rooney as the notorious 1930s gangster, Baby Face Nelson, starring in the film of the same name, poses with Leo Gordon as villainous bank robber, John Dillinger, in front of an original newspaper headline. (Photo by George Rinhart/Corbis via Getty Images)
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.