Média

Nevet váltott az Origo tulajdonosa

A névváltáson kívül egy új igazgatót is kineveztek.

A felvásárolt és egyre inkább kormánybarát médiumként funkcionáló origo.hu-t működtető Origo Media Zrt. új néven, New Wave Media Group Zrt.-ként folytatja tevékenységét – derül ki a cégnyilvántartásból.

A változásról a cég igazgatósága még idén március 14-én határozott, és az április 10-i dátummal jelent meg a cégnyilvántartásban.

Ez egyébként már a negyedik jelentősebb névváltoztatás a 2000-ben még a Matáv leányvállalataként Matávnet Kft. néven létrejött, majd később Axelero Zrt.-re, azután T-Online Zrt.-re, majd Origo Media Zrt.-re átkeresztelt médiavállalatnál, ahová jelenleg olyan internetes oldalak is tartoznak mint például a she.hu, a life.hu, a videa.hu, a freemail.hu, vagy a nemrégiben felvásárolt Travelo.

További változás a cégnyilvántartás szerint, hogy idén áprilistól cégvezetőnek nevezték ki Tókos Lórántot Száraz István vezérigazgató mellett. Tókos önálló aláírási jogkört is kapott a médiavállalatnál. Tókos a karrierjét a Magyar Telekomnál kezdte, elemzőként, majd projektmenedzserként dolgozott, ezután a tartalomszolgáltatásokkal foglalkozó Mobilpress Zrt.-nek lett az igazgatóhelyettese, majd 2007-től az M Factory Zrt. portál- és tartalomigazgatója volt. 2011-ben, az M Factory beolvadt az Origóba, ekkor lett lapigazgató. Ő felelt a Postr nevű blogfelület és a Videa, valamint a mobilszolgáltatásért. Mostanáig vezérigazgató-helyettes volt.

2015 decemberében jelentették be, hogy 13,2 millió euróért, vagyis körülbelül 4,2 milliárd forintért megvásárolja a Magyar Telekomtól az Origo Media Zrt.-t a New Wave csoport.

FRISSÍTÉS: Ma derült ki az is, hogy a New Wave csoport megvásárolta a közmédia internetes felületeit.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik