Média

Volt figyelős és még egy népszabis igazolt Simicskához

Jandó Zoltán és Kovács Áron is a Magyar Nemzetnél folytatja karrierjét.

Jandó Zoltán a Figyelő tavalyi tulajdonosváltása után távozott a Schmidt Mária által felvásárolt hetilaptól. Ő korábban főleg energiaügyekkel foglalkozó cikkeket írt a Figyelőnek. Nem sokkal azután adta be a felmondását, hogy az új tulajdonos nyomására ki kellett venni a laptervből az egyik cikkét. Az írás egy olyan paksi beruházásról szól, amelynek fontos szereplője a Nemzeti Kereskedőház, valamint Orbán Viktor feleségének, Lévai Anikónak az unokaöccse, Szeghalmi Ádám, akinek vállalata a Mészáros Lőrinchez kötődő Opimus csoport irodaházában található. (A szerkesztőség ellenállása miatt később mégis megjelenhetett egy írás a témában Jandótól.)

Jandónak az új munkahelyén már meg is jelent az első cikke. Azzal foglalkozik, hogy az MTVA 19 milliárd forintot fizet ki azért, hogy a magyar focit közvetítse.

Ugyancsak a Magyar Nemzetnél folytatja karrierjét Kovács Áron, aki a Népszabadság tavaly októberi bezárásakor vesztette el munkahelyét, ahol nem sokkal annak váratlan bezárása előtt kezdett. (Kovács korábban a 24.hu-nál és a vs.hu-nál is dolgozott.) Az új munkahelyén bel- és külpolitikai témákkal foglalkozó hírszerkesztő lett. Korábban egyébként egy másik volt népszabadságos munkatárs, Fekete Gy. Attila, a lap egykori bűnügyi újságírója is Simicska médiavállalatához igazolt.

Simicska Ádám, a Nemzet Lapkiadó társügyvezetője korábban a 24.hu-nak számolt be arról, milyen terveik vannak a napilappal és a kapcsolódó online szerkesztőséggel, illetve milyen eszközökkel dupláznák meg az internetes oldaluk látogatottságát.  Azóta sor került a korábbi MNO megújítására is, ami azzal is járt, hogy felvette az MNO a napilap, a Magyar Nemzet nevét. A következő időszakra vonatkozó terveik között szerepel az is, hogy digitális formában is elérhetővé teszik a Magyar Nemzet napilap teljes archívumát, egészen a lap 1938-as alapításától kezdve.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik