Média

Abbahagyja az újságírást egy távozó origós

F. Szabó Emese
F. Szabó Emese

Távozik F. Szabó Emese, az Origo Pénz rovatának újságírója. F. Szabó a Facebookon jelentette be, hogy ma felmondott a portálnál.

Szavai alapján a döntés már több hónapja érett benne, ezzel együtt nagyon nehéz volt, mivel alapvetően rendkívül szomorú fejleménynek tartja a lépést, a felmondás után ugyanis el is hagyja a sajtót.

15 éves múltat, munkát és elköteleződést hagyok hátra. Ennyi ideig soha nem csináltam semmit, az újságírás számomra mindig megkérdőjelezhetetlenül fontos volt. Akkor is, amikor tehetségtelen vezetők alatt kellett dolgozni, akkor is, amikor nem tudtuk, mi lesz velünk egy hónap múlva. Ezek a piszlicsáré ügyek, az ostoba emberek, az anyagi nehézségek mind mellékesek voltak, mert amit írtam, amit gondoltam, az számított.

Ám F. Szabó Emese szerint ez sincs már így, és nem csak azért, mert mindenféle cenzúrával találkozott, ami lehetetlenné tesz bármiféle minőségi munkát, de azért sincs már jelentősége a szavainak, mert máshol se lát már igényt a munkájára.

Hozzátette, nem tudja, “lesz-e még egyszer ünnep a világon, lesz-e szőlő meg lágy kenyér, lesznek-e újra színes és pezsgő szellemiségű szerkesztőségek”. Talán igen, de akkor sem biztos, hogy abban ő még részt venne, “bár ki tudja”.

Főállású blogger lesz

Ugyanakkor azt is írja, hogy teljesen nem szakad el az írástól, mivel tervei szerint főállásban a fapadosinfo blogot fogja csinálni két másik társával. Emellett fölös időben alkalomszerűen esetleg elvállalja majd hosszabb anyagok írását, szerkesztését, lektorálását, “csak Fidesz, MSZP és DK ne legyen benne”.

F. Szabó Emese az Origo előtt a vs.hu-nál és a Népszabadságnál dolgozott.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik