Média

Széles Gábortól jött a Figyelő új főszerkesztő-helyettese

Szajlai Csaba, Figyelő
Szajlai Csaba, Figyelő

A 24.hu több forrásból is úgy értesült, hogy Szajlai Csabát főszerkesztő-helyettesnek nevezték ki a Schmidt Mária által tavaly decemberben felvásárolt Figyelő hetilapnál. (Időközben értesülésünket maga az érintett is megerősítette, kérdésre válaszolva pedig elmondta, hogy Kamasz Melinda, a lap eddigi főszerkesztő-helyettese is megtartja pozícióját, vagyis a munkákat megosztják egymás között.)

Szajlai Csaba legutóbb a Széles Gábor tulajdonában lévő Magyar Hírlapnál dolgozott főmunkatársként, emellett neve az Echo TV honlapján is szerepel az Analízis és az Energiaközpont című műsorok vezetőjeként. A rendszerszintű pénzügyekre, a költségvetésre és a makrogazdaságra specializálódott Szajlai korábban a Magyar Nemzetnél is dolgozott, ahol a belpolitikai és a gazdaságnak volt a vezetője. Azt megelőzően a Világgazdaságnál volt, de megfordult a KÁPÉ című lapnál is. Az újságírás előtt kamarai sajtósként és elemzőként is foglalkoztatták.

Szajlai amúgy nem az egyedüli, aki a Magyar Hírlaptól érkezik a teljesen átalakuló Figyelő üzleti hetilaphoz, hiszen nemrég így tett Pindroch Tamás is. Szajlai és Pindroch néhány napja már közösen jegyeztek is egy cikket a Figyelőnél.

Épp ma írtuk meg, hogy Váczi István rovatvezető elment a Figyelőtől. Ő a jövőben a Simicska Lajos és Nyerges Zsolt érdekeltségei közé tartozó, Borókai Gábor főszerkesztette Heti Válasznál dolgozik majd az Üzlet rovat szerkesztőjeként.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik